Frama Nederland introduceert RMail voor veilig aangetekend en versleuteld e-mailen

30-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Frama Nederland introduceert RMail voor veilig aangetekend en versleuteld e-mailen

Frama Nederland introduceert service RMail (Registered Email), waarmee contracten, facturen en grote bestanden tot 1GB mee te sturen bij het e-mailbericht. Zowel de zender als de ontvanger kunnen e-mails ondertekenen, coderen, archiveren en bewijs van aflevering ontvangen. De zender en de ontvanger hebben geen speciale software nodig en kunnen gebruikmaken van een bestaand e-mailadres door middel van een plug-in die gangbare platformen zoals Outlook en Gmail ondersteunt.

Veilige e-mails versturen heeft op dit moment veel aandacht en is voor organisaties een ontwikkeling om serieus rekening mee te houden. Met RMail speelt Frama in op een specifiek aspect van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met betrekking tot de veilige overdracht van gevoelige persoonlijke, financiële of vertrouwelijke gegevens per e-mail. Vaak vindt aangetekend e-mailen nu nog vaak plaats binnen gesloten omgevingen, waar het wordt geïnstalleerd binnen het netwerk voor intern gebruik. Dit is voor grote organisaties relatief eenvoudig, maar voor de kleinere bedrijven binnen het MKB vaak nog een reden om ervan af te zien. Met RMail wil Frame aangetekend e-mailen ook beschikbaar maken voor kleinere bedrijven.

Zichtbaarheid

Het komt regelmatig voor dat een e-mail in de spam map terechtkomt, per ongeluk wordt verwijderd of bewust wordt genegeerd. Met RMail weten organisaties precies wanneer e-mails zijn afgeleverd en geopend. Berichten die worden verzonden met de ‘Aangetekende E-mail’ (‘Registered Email’) banner worden beschouwd als belangrijk en ook als zodanig behandeld. Het is ook moeilijker voor een ontvanger om een e-mail te negeren wanneer duidelijk is dat deze wordt gevolgd.

Ook levert RMail een ontvangstbewijs voor e-mail, waardoor de verzender zeker weet dat een e-mail is afgeleverd. Hiermee geeft de oplossing juridisch bewijs van aflevering, aflevertijd en exacte inhoud van het bericht. Ieder ontvangstbewijs bevat daarnaast ook een complete audit trail van de aflevering en een bericht van echtheid.

Veiligheid

Encryptie maakt het mogelijk om e-mails privé te houden. Het versleutelen van e-mailberichten is echter vaak relatief ingewikkeld. Frama maakt het mogelijk om snel en eenvoudig e-mails te beveiligen. RMail maakt gebruik van 256-bit AES encryptie om gevoelige e-mails en bijlagen te beveiligen. Met opties voor veilige ‘end-to-end’ aflevering kan de verzender er op vertrouwen dat een bericht alleen gelezen kan worden door de beoogde ontvangers.

Ook helpt RMail om overeenkomsten sneller rechtsgeldig te ondertekenen. Frama biedt met RMail een juridische, internationaal erkende digitale handtekening voor de afzenders en de ontvangers op gemailde documenten, PDF-formulieren en nog veel meer. Ondertekenen kan simpel met een handgeschreven, een getypte of een e-mail handtekening. De digitale handtekening is net zo rechtsgeldig als de ‘natte handtekening’. Bovendien kunnen de verzender en de ontvanger gelijktijdig hetzelfde document ondertekenen waardoor een tweezijdige, juridische overeenkomst wordt aangegaan. Het document kan vervolgens worden doorgestuurd naar overige partijen om mede te ondertekenen.

Terug naar nieuws overzicht