HPE OneSphere biedt multi-cloud beheer oplossing

28-11-2017 | door: Witold Kepinski

HPE OneSphere biedt multi-cloud beheer oplossing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert met HPE OneSphere een multi-cloud managementoplossing waarin publieke clouds, on-premises private clouds en een software-defined infrastructuur worden samengebracht. Via een Software-as-a-Service (SaaS) portal biedt HPE OneSphere toegang tot alle IT-resources, van geabonneerde cloudservices tot on-premise-omgevingen. HPE OneSphere is ontworpen voor IT-operations, developers en business executives die cloud-omgevingen willen bouwen, applicaties willen implementeren en sneller inzichten willen verkrijgen. HPE maakte dit bekend tijdens zijn HPE Discover 2017 event.

Bedrijven moeten volgens de toenemende hoeveelheid informatie uit applicaties steeds sneller in waarde omzetten om effectief te concurreren. Nieuwe applicaties zijn gevirtualiseerd, gecontaineriseerd of worden gebouwd als microservices. Ze zijn vaak verdeeld over verschillende clouds en locaties, wat resulteert in complexiteit.

Cloud

Het managen van multi-cloudomgevingen is vaak lastig zo vindt HPE. Bedrijven hebben te maken met meerdere beheerpunten, waardoor het niet makkelijk is om gebruik en kosten van resources inzichtelijk te maken. Traditionele platforms voor cloudmanagement zijn volgens HPE lastig op te zetten en te beheren en zijn bovendien niet toegankelijk voor publieke clouds en on-premise resources. Dit soort factoren belemmeren IT-organisaties bij het maken van gefundeerde beslissingen en staan daarmee initiatieven voor digitale transformatie en flexibiliteit in de weg.

As-a-service

De multi-cloudstrategie van HPE OneSphere – te gebruiken met iedere publieke-cloudleverancier – is ontworpen om operations te vereenvoudigen, aldus de leverancier. De oplossing werkt in virtual machines, gecontaineriseerde workloads en bare metal applicaties. Hierdoor is het voor interne stakeholders mogelijk om hybride clouds in te richten, die zowel traditionele als cloudapplicaties ondersteunen. Met HPE OneSphere, geleverd “as-a-service”, krijgen gebruikers op iedere plek via één punt toegang tot al hun applicaties en data. Hiermee kunnen gebruikers private clouds bouwen en publieke cloudresources verbinden, wat resulteert in een bundeling van virtuele resources.

Gezien het ‘unified’ karakter van de oplossing, stroomlijnt HPE OneSphere DevOps en biedt het diepgaand inzicht in de publieke en on-premise omgevingen van een organisatie. Dit versnelt cyclustijden, verbetert de productiviteit en bespaart kosten. Daarmee draagt het bij aan een snellere digitale transformatie.

“Onze klanten hebben behoefte aan een nieuwe aanpak gericht op hybrid IT”, stelt Ric Lewis, senior vice president and general manager Software-Defined and Cloud Group bij HPE. “Met HPE OneSphere nemen wij de complexiteit van het beheer van multi-cloudomgevingen en applicaties weg, waardoor onze klanten zich kunnen focussen op de versnelling van de digitale transformatie en het realiseren van bedrijfsresultaten.”

Consulting Services

Met HPE Pointnext helpt HPE de end-to-end digitale transformatie van klanten te vereenvoudigen. HPE Pointnext helpt bij het uitdenken van de strategie, het implementeren van multi-cloudomgevingen en het inzichtelijk maken van kosten via consumptiemodellen. Met de recentelijke acquisitie van CTP, specialist in cloud consulting services, biedt HPE expertise in migreren, ontwerpen en beheren van cloudapplicaties en publieke en private cloudinfrastructuren. Daarnaast vormt het HPE OneSphere pay-for-use subscriptiemodel een aanvulling op het HPE Flexible Capacity pay-for-use consumptiemodel voor on-premise infrastructuren. HPE maakt het eenvoudig en betaalbaar om te starten met een DevOps-project of het beheer van een multi-cloudomgeving die over meerdere locaties verspreid is.

Digitale transformatie

HPE OneSphere is geschikt voor bedrijven die alles willen halen uit de mogelijkheden van digitale disruptie en die nieuwe klantervaringen willen creëren. Belangrijke voordelen volgens HPE zijn:

Sneller en eenvoudiger – Om sneller te reageren op de behoeften van developers, kunnen IT-admins binnen enkele minuten een cloud bouwen en virtual machines, containers en bare metal-applicaties implementeren. Als de scope van projecten toeneemt, zorgt HPE OneSphere voor snelle dynamische provisioning in publieke cloud- en on-premises omgevingen.

Versnelde applicatielevering – Met unieke multi-tenant workspaces genaamd ‘Projects’, stroomlijnt en versnelt HPE applicatieontwikkeling en de implementatie van omgevingen waarin developers op basis van een self-service model toegang hebben tot catalogi die templates, cloud-native tools, services en applicaties bevatten.

Betere kostenefficiëntie – HPE OneSphere biedt inzicht in de kosten van publieke clouds en on-premise implementaties in één oogopslag. Daardoor kunnen CIO’s hun resources en uitgaven controleren en optimaliseren. Deze oplossing heeft de mogelijkheid kosten ‘showback’ inzichtelijk te maken op basis van cloud, locatie, businessafdeling, applicatie of abonnee en het kan kosten realtime rapporteren aan de toegewezen gebruiker.

Overzicht belangrijkste functionaliteiten HPE OneSphere:

Multi-cloudarchitectuur, met ondersteuning voor verschillende combinaties van publieke clouds en on-premise omgevingen.

Unified ervaring voor clouds, locaties, orkestratietools, Platforms-as-a-Service (PaaS) en containers, waardoor er minder gespecialiseerde skills nodig zijn.

Ingebouwde role-based ‘Project’ workspaces voor IT-operations, gebruikers uit de business en IT-gebruikers als developers, datawetenschappers en onderzoekers.

Software-defined en API gedreven virtual resource pool.

Een abonnementsdienst als consumptiemodel.

Beschikbaarheid

HPE OneSphere is vanaf januari 2018 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud