HPE en ABB bieden samen hybrid IT en IoT aan fabrieken
28-11-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE en ABB bieden samen hybrid IT en IoT aan fabrieken

Hewlett Packard Enterprise (HPE ) en ABB kondigen tijdens het HPE Discover 2017 event in Madrid een strategisch wereldwijd partnerschap aan. Hierbij worden hybride IT-oplossingen van HPE gecombineerd met het digitale aanbod van ABB Ability. Het partnerschap biedt klanten oplossingen die bruikbare inzichten genereren uit grote hoeveelheden industriële gegevens om de efficiëntie en flexibiliteit van hun activiteiten te vergroten en concurrentievoordeel te creëren, aldus de twee bedrijven. Om een echte end-to-end-ervaring voor klanten te bieden, zal het ABB-HPE-partnerschap co-innovatie, co-ontwikkeling, gezamenlijke marktintroductie en service omvatten.

De bedrijven zullen gezamenlijke oplossingen leveren, onder andere aan fabrieken, waarbij de specialiteit van ABB op het gebied van operationele technologieën en de IT-expertise van HPE wordt samengevoegd. ABB heeft een installatiebasis van 70 miljoen aangesloten apparaten, 70.000 digitale besturingssystemen en 6000 enterprise software-oplossingen.

OT en IT

Klanten zullen volgens HPE profiteren van ABB's domeinexpertise in operatietechnologieën (OT) en HPE's leiderschap op het gebied van informatietechnologie (IT). ABB en HPE zullen gezamenlijke oplossingen voor de industrie bieden die OT en IT samenvoegen om industriële gegevens om te zetten in inzichten en automatische actie, waarbij wijdverspreide cloudplatforms zoals Microsoft Azure worden gecombineerd met IT-systemen die in datacenters van bedrijven en aan de rand van het netwerk worden uitgevoerd. Het gebruik van de juiste mix van IT-platforms zal de gegevensverwerking in industriële installaties versnellen en tegelijkertijd een effectieve controle van industriële processen over locaties mogelijk maken.

"Deze strategische samenwerking markeert het volgende niveau van de digitale industriële transformatie. Samen brengen we intelligentie van op de cloud gebaseerde oplossingen naar on-premises implementaties in industriële installaties en datacenters voor een hogere uptime, snelheid en opbrengst ", aldus Ulrich Spiesshofer, CEO van ABB. "ABB en HPE zullen oplossingen leveren die het hele scala aan computerapparatuur omvatten dat bedrijven tegenwoordig nodig hebben, van de rand tot de cloud tot de kern."

Deze alliantie moet de adoptie van Industrial Internet of Things versnellen, aldus Meg Whitman, CEO, HPE. "Samen met ABB zullen we vormgeven aan een digitale industriële toekomst waarin alles wordt berekend, machines uitgerust met intelligentie om samen te werken, installaties flexibel kunnen aanpassen aan veranderende eisen en mondiale toeleveringsketens in staat stellen onmiddellijk op incidenten te reageren. Deze samenwerking zal opwindende zakelijke kansen bieden voor onze gezamenlijke klanten. "

Digitaliseren

Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de wereldwijde uitgaven aan het Internet of Things (IoT) in 2021 zullen stijgen naar 1,4 biljoen dollar van een verwachte 800 miljard dollar in 2017. De grootste investeringen worden gedaan op gebieden zoals productie, transport en nutsbedrijven. Om gebruik te maken van de mogelijkheden van het IoT, investeren bedrijven in nieuwe oplossingen die hun industriële apparatuur digitaliseren en integreren met hun bredere IT-omgevingen. Door hun krachten te bundelen, brengen ABB en HPE de capaciteiten samen die nodig zijn om deze transformatie te versnellen, aldus de twee partners.

Terug naar nieuws overzicht