FileCap lanceert FileCap MSP voor Managed Service Providers
30-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

FileCap lanceert FileCap MSP voor Managed Service Providers

De zakelijke dienst voor het delen en opslaan van grote bestanden FileCap lanceert de FileCap MSP versie. Hiermee richt het bedrijf zich op Managed Service Providers (MSP’s) die een alternatief willen bieden voor diensten als WeTransfer.

FileCap is een zakelijke oplossing die gebruikers eenvoudig en veilig grote bestanden met collega’s en klanten laat delen. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. Door gebruikers ervan te verzekeren dat bestanden alleen voor de gewenste ontvangers beschikbaar zijn, ondersteunt FileCap nieuwe privacywetgevingen, zoals GDPR.

Managed Service Providers

FileCap MSP is ontwikkeld voor managed service providers (MSP’s) die hun kleine en middelgrote klanten een veilig alternatief voor WeTransfer willen bieden. Bedrijven gebruiken dit soort clouddiensten omdat ze grote bestanden met collega’s of externe partijen willen delen. Als in deze bestanden persoonlijke informatie staat, voldoet het gebruik van een publieke cloud echter niet aan de regels van GDPR. Bedrijven kunnen namelijk niet aantonen waar de data wordt opgeslagen en wie het beheert.

Met FileCap MSP hebben bedrijven wel inzicht in de locatie waar data is opgeslagen en wie deze beheert. De managed service provider richt voor klanten FileCap-servers in op één virtuele multi-tenant server. Vervolgens wijst de MSP de klant een domeinnaam toe en stelt hij het aantal gebruikers in. Op de achtergrond maakt FileCap een klantenportaal aan in een geïsoleerde omgeving met een eigen database voor de bestanden. MSP’s kunnen voor hun klanten een eigen huisstijl, logo of achtergronden toevoegen. Zo wordt FileCap een ‘ontvangstportaal’ van het bedrijf, waar werknemers en klanten de bestanden kunnen uploaden en delen. Een belangrijk beveiligingselement is dat bij het instellen van de security settings van FileCap aangegeven kan worden dat de MSP de bestanden of de reportage niet kan inzien. De bestanden zelf worden altijd versleuteld opgeslagen.

Terug naar nieuws overzicht