HPE Cloud 28+ ecosysteem groeit verder door
30-11-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE Cloud 28+ ecosysteem groeit verder door

HPE Cloud 28+ ecosysteem groeit verder door. Dit meldt Xavier Poisson Gouyou Beauchamps (foto), vice president voor Cloud 28+ en worldwide service providers bij HPE. Hij zei dit tijdens het HPE Discover 2017 event in Madrid. Het groeiende cloud ecosysteem, dat bestaat uit HPE, technologie- en channel partners, helpt organisaties hun IT-systemen uit te breiden met cloud-oplossingen.

Een centrale catalogus van oplossingen en business cases vormt de kern van HPE Cloud 28+ die klanten helpt in hun digitale transformatie. Hiermee kunnen HPE service providers hun oplossingen aanbieden aan CIO's en IT-managers die de catalogus raadplegen, aldus Poisson. Met Cloud 28+ hebben service providers een nieuwe verkoop-go-to-market model om nieuwe klanten te bereiken en tegelijkertijd kunnen ze de marketingkosten te verlagen. De CIO's en IT-managers kunnen specifieke oplossingen in hun regio vinden die bij hun zakelijke uitdaging of doelstelling passen.

Data

HPE Cloud 28+  bestaat uit diensten voor onder andere Hybrid IT, Apps & Data en Intelligent Edge voor IoT. HPE cloud 28+ biedt een infrastructuur voor ondersteuning van apps en data strategie om klanten inzicht te laten geven in data. Cloud 28+ speelt verder in oplossingen rond hyperconnected, security, AI, composable infrastructure en continue innovatie in een hybride IT-omgeving. Verder is er een rol van service organisatie HPE Pointnext.

ISV

HPE Partner Ready-partners hebben directe toegang tot Cloud28 + als onderdeel van hun partnerprogramma. Dat geldt ook voor Microsoft ISV-partners. Afgelopen zomer werd de samenwerking tussen HPE Cloud 28+ en Microsoft geïntensiveerd. Als lid zal Microsoft de krachten bundelen met HPE om partners nieuwe zakelijke kansen en hulpmiddelen te bieden, terwijl de zakelijke resultaten van klanten worden versneld dankzij een rijk hybride IT-ecosysteem. Via Cloud28 + creëren HPE en Microsoft een gezamenlijk Azure Stack ISV onboarding-programma dat zich richt op het verbinden van softwareleveranciers met HPE en Microsoft-oplossingen en serviceproviders, hen helpt hun zichtbaarheid op de markt te vergroten en nieuwe inkomstenstromen te ontwikkelen. Op hun beurt profiteren HPE en Microsoft-oplossingen en serviceproviders van gerichte lead generation-campagnes en verkoopactiviteiten om hun Azure Stack-verkopen te ondersteunen. 

Datacenter

Een andere grote partner is Intel die graag ziet dat service providers de nieuwe Xeon processors in hun datacenters gebruiken. Iain Beckingham, director cloud service providers EMEA Intel, zegt dat het nieuwe Intel Xeon Scalable Platform service providers helpt met met een krachtige datacenter strategie die klanten helpt in hun digitale business. “70 procent van alle global 2000 ceo beslissers zal hun strategie focussen op digitale transformatie.”

Cloud

Naast cloud oplossingen en diensten krijgen klanten ook op Cloud 28+ toegang tot een op kennis gebaseerde portal, waar ze informatie over cloud-gerelateerde onderwerpen kunnen delen en leren. Er zijn inmiddels bedrijven die hun eigen unieke oplossing ontwikkelen en deze vervolgens via Cloud28 + aan de partners en klanten aanbieden voor verkoop.

Services

Het HPE Cloud 28+ initiatief is een one-stop-shop voor clouddiensten aan het worden. Het zal volgens HPE klanten helpen om hun juiste mix van hybride IT diensten samen te stellen. Klanten kunnen daardoor eenvoudig de cloud services identificeren en implementeren die ze wensen. Cloud28+  telt nu meer dan 570 partners en levert een bijdrage aan een catalogus van bijna 20.000 build- en consumptiediensten. Er zijn meer dan 350 datacenters uit de hele wereld aangesloten op Cloud28+. Er is onlangs een technisch acceleratielaboratorium toegevoegd waar partners en klanten apps en aanbiedingen kunnen aanbieden waarmee een multi-cloud omgeving is toegevoegd. Er is ook een aangepaste aggregator voor services toegevoegd waar klanten aanbiedingen en partners kunnen vinden die zijn gekoppeld aan hun branche of specifieke use cases of hun eigen rfp kunnen indienen voor een antwoord van de community.

Daarnaast kunnen partners volgens Poisson profiteren van een 'go-to-market accelerator', waarmee zij publicaties en blogartikelen kunnen delen, digitale marketingcampagnes kunnen opzetten en nieuwe zakelijke allianties kunnen opbouwen.

Project New Stack 

Cloud28 + speelt verder een sleutelrol in HPE's nieuw aangekondigde Project New Stack. Dit is een cloud-ontwikkelings- en besturingsomgeving die is ontworpen om hybride IT-as-a-service te leveren, Project New Stack zal de levering van applicaties in traditionele en nieuwe IT-omgevingen versnellen. Project New Stack zal vereenvoudigde hybrid cloud-interoperabiliteit en -beheer mogelijk maken voor ontwikkelaars, line of business managers en IT-operations medewerkers.

Het verenigd IoT-ecosysteem dat wordt gehost op Cloud28 + is ook meer in trek aldus HPE. Het ecosysteem brengt de IoT-mogelijkheden en -programma's van HPE brengt strategische partners samen in een enkele IoT-hub. Via business cases worden IoT-oplossingen belicht die zijn samengesteld met technologie van HPE en partners.

Beschikbaarheid

Cloud28 + staat open voor alle klanten die zakendoen met HPE en zijn partners. Er zijn geen kosten verbonden aan het doorzoeken van de catalogus of om contact te leggen met partners. Evenzo kunnen klanten hun aanvraag rechtstreeks indienen via de Cloud28 + -portal voor een klantantwoord van de gemeenschap. Microsoft ISV- en HPE Partner Ready-partners hebben toegang tot Cloud28 +, als onderdeel van hun respectievelijke Microsoft- en HPE-partnerprogramma's. 

Voor meer informatie over Cloud28 + en toetreding tot het partnernetwerk, bezoek www.cloud28plus.com

Terug naar nieuws overzicht
Cloud