Redactie - 30 november 2017

Kaspersky vertrekt uit Rusland indien inlichtingendiensten vragen te spioneren

Kaspersky vertrekt uit Rusland indien inlichtingendiensten vragen te spioneren image

Eugene Kaspersky, ceo van het Russische antivirus softwarebedrijf Kaspersky Lab zegt dat hij Rusland zou verlaten als inlichtingendiensten zijn bedrijf vragen om via een achterdeur gebruikers te bespioneren zo meldt Reuters.

CEO Eugene Kaspersky reageert hierbij op beschuldigingen dat zijn software door Russische spionnen was gebruikt om Amerikaanse geheimen te stelen. De laatste maanden staat Kaspersky door de Amerikaanse overheidsmaatregelen onder druk. De inkomsten van het bedrijf in Noord-Amerika nemen daardoor af, maar in andere delen van de wereld groeit de omzet. Kaspersky veracht dat de omzet van zijn bedrijf dit jaar wereldwijd 700 miljoen dollar bedraagt.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft overheidsinstellingen verboden om Kaspersky Lab-software te gebruiken, nadat ze hadden geconcludeerd dat de antivirussoftware van het bedrijf was gebruikt om gevoelige bestanden met Amerikaanse geheimen te kopiëren.

Het bedrijf en zijn oprichter Eugene Kaspersky hebben sterk ontkend dat ze ooit hebben samengewerkt met Russische inlichtingendiensten, hoewel ze hebben wel gezehd dat hun software onbedoeld bestanden van gekopieerde Amerikaanse gegevens bevatten.
Kaspersky zei dat zijn bedrijf last had van mediaberichten en verklaringen van de Amerikaanse regering, waarvan hij zei dat ze misleidend en ongegrond waren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!