F5 helpt onderwijsinstellingen leeromgevingen veiliger te maken

30-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

F5 helpt onderwijsinstellingen leeromgevingen veiliger te maken

Fontys Hogeschool in Eindhoven en Koning Willem I College in Den Bosch hebben hun ict-infrastructuur heringericht om studenten en medewerkers veiligere toegang te bieden tot het netwerk en de digitale leeromgeving. Beide onderwijsinstellingen hebben hiervoor de beveiligingsoplossingen van F5 Networks gekozen. De oplossing is geleverd en geïmplementeerd door SecureLink, dat ook voor onderhoud verantwoordelijk is.

In de nieuwe omgeving hebben studenten en medewerkers veilig toegang tot intranet, onderwijsapplicaties en e-mail. Via application delivery control, reverse proxy en verschillende authenticatie-technologieën, wordt er voor gezorgd dat deze toepassingen niet alleen veilig, maar ook snel en betrouwbaar werken. Bovendien wordt een single sign-on methodiek toegepast voor meer gebruiksgemak. Gebruiker hoeven hierdoor per apparaat maar een keer per dag in te loggen, waarna F5 deze gegevens doorgeeft aan alle te gebruiken applicaties.

Leerlingen goede faciliteiten leveren

Fontys is één van de grootste kennisinstituten van Nederland met meer dan 4.300 medewerkers en ruim 44.000 studenten. Rens van der Vorst, Hoofd IT Innovatie van Fontys: “Ons onderwijs is van hoge kwaliteit en we willen aan de verwachtingen van onze studenten en medewerkers voldoen. Hiertoe geven we aandacht en dagen we iedereen uit zijn of haar eigen talent te ontdekken en verder te ontplooien. Daar horen goede faciliteiten bij en met deze nieuwe leeromgeving van F5 en SecureLink zetten we daar een belangrijke stap in.”

Koning Willem I College is een ROC-instelling voor MBO-onderwijs met zo’n 12.000 leerlingen. Gion Raaijmakers van Koning Willem I College: “Het zit in onze aard om niet af te wachten, maar vooruit te denken en vooral te doen. We willen onze studenten opleiden tot zelfstandige volwassenen die zelf iets kunnen bedenken en doen. Door een veilige, goede infrastructuur te bieden kunnen we dat faciliteren.”

Terug naar nieuws overzicht
Security