Redactie - 01 december 2017

Wie is de beste partnermanager in het ICT-kanaal?

Wie is de beste partnermanager in het ICT-kanaal? image

Op 18 januari aanstaande strijden vijf mannen om de speciale Dutch IT-channel Award voor 'Channel Manager of the Year 2017'. Deze award wordt uitgereikt in Studio 21 in Hilversum. Wie van onderstaande genomineerden wordt de opvolger van Eelco Wanders (Dell EMC), de winnaar van vorig jaar?

Edwin Rubens, Sales Manager Channel Business bij HP Nederland, is volgens verschillende bronnen in het kanaal onderscheidend genoeg voor deze award. Begonnen in 2016 legde hij zich toe op HP's nieuwe A3-printing portfolio en de Device-as-a-Service programma’s en Managed Print Services van HP. Hoewel de markten voor deze producten lastig zijn, slaagde Rubens erin de omzet via partners te laten groeien. Met zijn team zorgde Rubens er bovendien voor dat de toch al relatief hoge partnertevredenheid verder toenam in 2017. Edwin Rubens' communicatie en samenwerking met partners wordt 'kundig' en 'persoonlijk' genoemd, Rubens zelf 'eerder bescheiden dan uitgesproken'.

Eric Bruins is Channel Partner Manager Benelux bij Equinix, wereldwijd aanbieder van interconnectie en datacenters. Bruins kan volgens het kanaal als geen ander bruggen slaan tussen partners. In de digitale economie, waarin informatie snel, veilig en altijd beschikbaar moet zijn, is dat hard nodig. Steeds meer organisaties kiezen immers voor een hybride architectuur, met delen van het applicatielandschap in public clouds en andere in 'dedicated' datacenters. Voor IT-bedrijven wordt daarom samenwerking met bedrijven die aanvullende diensten leveren steeds belangrijker. Bruins realiseert en 'concretiseert' hoogwaardige partnerschappen en wordt beschouwd als iemand die de toekomst bekijkt 'over belangrijke thema's heen'.

Lodewijk van Klaveren werkt sinds 2010 bij Veeam Software. Sinds 2013 bekleedt hij de functie van Manager Channels Benelux, waarin hij onder meer verantwoordelijk is voor de hosting- en cloudproposities van Veeam. Van Klaveren heeft daarbij een sterke focus op de partnercommunity, temeer nu steeds meer (eind)klanten van partners overstappen naar multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen en bij hosters de behoefte groeit aan een partner die meer doet dan alleen licenties verkopen. Volgens betrokkenen is Van Klaveren een echt 'mensenmens'. Hij houdt van openheid, eerlijkheid en vertrouwen en vindt het belangrijk dat zijn collega’s goed in hun vel zitten.

Marco Lesmeister werkt sinds 2013 bij Hewlett Packard Enterprise (HPE), sinds maart 2017 als Sales Director. In die functie is hij verantwoordelijk voor een channelprogramma dat aantoonbaar meer omzet en marge genereert. Lesmeister wil duidelijke keuzes maken in welke partners zich primair richten op welke klantsegmenten. Door deze 'segmentfocus' hoeft slechts een selectief aantal HPE-accountmanagers contact te hebben met een specifieke partner, met als resultaat meer omzet in ieder segment, maar ook meer marge bij de partner zelf. Lesmeister is sterk in het maken van keuzes, maar heeft volgens ingewijden ook de nodige 'executiekracht'.

Raimond van het Reve, Director General Business & Partner Ecosystem bij softwarebedrijf SAP Nederland, wil als een echte channelmanager 'iedereen in zijn kracht zetten'. Daarvoor is leiderschap nodig, maar ook vertrouwen en oog voor talent. Volgens de motivaties bij zijn nominatie is Van het Reve bij uitstek iemand die zowel zijn eigen mensen als de mensen in 'zijn' partnerecosysteem beschouwt als het onderscheidend vermogen van SAP. Deze aspirant Channel Manager of the Year zoekt voortdurend naar vernieuwing, wil in gezamenlijkheid tot prestaties komen en treedt zo nodig buiten de gebaande paden om klantwensen te vervullen.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!