Witold Kepinski - 01 december 2017

AWS introduceert Elastic Container Service voor Kubernetes (EKS) en Fargate

Op het AWS re: Invent kondigde de coud gigant twee nieuwe aanwinsten aan als aanvulling op de bestaande populaire Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS) om container workloads eenvoudiger in te zetten, te beheren en te schalen. Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes (Amazon EKS) brengt Kubernetes naar AWS als een volledig beheerde service, waardoor klanten eenvoudig Kubernetes-applicaties op AWS kunnen uitvoeren zonder dat ze experts hoeven te worden in het opereren van Kubernetes-clusters. AWS introduceerde ook een nieuwe mogelijkheid, AWS Fargate genaamd, waarmee klanten containers kunnen starten en uitvoeren zonder servers of clusters in te richten of te beheren. 

"Hoewel we meer dan honderdduizend actieve Amazon ECS-clusters hebben die op AWS draaien en meer klanten met Kubernetes op AWS dan op enige andere cloud, hebben klanten ons ook gevraagd om een ??managed Kubernetes-service te bouwen zoals we die hebben met Amazon ECS," zei Deepak Singh, GM of Containers en High Performance Computing Services, AWS. "We hebben niet alleen dit verzoek afgeleverd met Amazon EKS, maar we hebben ook beheerde containers gebruiksvriendelijker dan ooit gemaakt door AWS Fargate te starten, zodat ontwikkelaars containers op taakniveau kunnen uitvoeren in plaats van na te denken over servers of clusters.”

Amazon EKS: Kubernetes op AWS uitvoeren

Tegenwoordig beheert de klant vaker container orkestratie en -beheer op AWS. Naast Amazon ECS is Kubernetes ook populair geworden bij AWS-klanten. Een recent onderzoek van de Cloud Native Computing Foundation ontdekte dat 63 procent van de Kubernetes-clusters die in de cloud worden uitgevoerd, zich op AWS bevinden. Vóór vandaag vereiste het gebruik van Kubernetes met hoge beschikbaarheid gespecialiseerde expertise en veel handmatig werk. Klanten moesten Kubernetes-masters installeren en beheren (die de clusters van servers van een klant beheren) in meerdere Availability Zones (AZ's), ongezonde meesters vervangen en maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat updates geen downtime van applicaties veroorzaken. Amazon EKS verwijdert deze complexiteit, waardoor het voor klanten gemakkelijk wordt om zeer beschikbare Kubernetes-omgevingen te gebruiken.

Amazon EKS is een cloudservice die een beschikbare architectuur levert die Kubernetes-masters automatisch verdeelt over meerdere AZ's om een ??enkel storingspunt te elimineren. Dit maakt het gemakkelijk voor klanten om hun applicaties op een zeer beschikbare manier in te zetten. Toepassingen die op Amazon EKS worden uitgevoerd, zijn bestand tegen het verlies van één master of zelfs een volledig AZ. Amazon EKS detecteert en vervangt automatisch ongezonde meesters en kan automatisch upgradeversies voor masters uitvoeren.

Met Amazon EKS is het starten van een Kubernetes-cluster net zo eenvoudig als een paar klikken in de AWS Management Console. Amazon EKS behandelt de rest en automatiseert veel van het zware werk dat is gemoeid met het beheren, opschalen en upgraden van Kubernetes-clusters. Klanten kunnen hun bestaande Kubernetes-applicaties op Amazon EKS uitvoeren zonder enige codewijzigingen met bestaande Kubernetes-tooling. Bovendien krijgen klanten alle prestaties, schaal, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van AWS, plus integraties met AWS-netwerk- en beveiligingsdiensten, waaronder Application Load Balancer, AWS Identity en Access Management (AWS IAM), AWS PrivateLink en AWS CloudTrail.

AWS Fargate - voer containers uit zonder servers of clusters te beheren

Container orchestration-services zoals Amazon ECS en Amazon EKS verwijderen veel van het zware werk dat is gemoeid met het op grote schaal uitvoeren van containers, maar klanten moeten nog steeds serverinstances en clusters leveren en schalen en de onderliggende Amazon EC2-exemplaren patchen. AWS Fargate maakt het runnen van containers eenvoudiger dan ooit door het elimineren van de noodzaak om clusters van servers te beheren. Klanten hoeven niet langer te kiezen voor instantietypen, bepalen wanneer hun clusters moeten worden geschaald of optimaliseren het gebruik van clusters. Alle klanten moeten hun applicaties definiëren als een 'taak', die een lijst met containers, CPU- en geheugenvereisten, netwerkdefinities en AWS identiteits- en toegangsbeheer omvat (AWS IAM) beleid. Klanten kunnen duizenden taken in seconden starten en alleen betalen voor de resources in de taak - niet voor de infrastructuurtaken die worden uitgevoerd. AWS Fargate is nu beschikbaar voor Amazon ECS en komt in 2018 naar Amazon EKS.

Bezoek voor meer informatie over Amazon EKS en AWS Fargate: https://aws.amazon.com/containers/ .

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!