Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-12-2017 | door: Witold Kepinski

HPE biedt Blockchain propositie voor Business Partners (video)

Blockchain zal waarde-uitwisseling net zo diep transformeren als de internet getransformeerde informatie-uitwisseling. Blockchain kan worden toegepast bij betalingen, handel, kredietafwikkeling, toeleveringsketen, gezondheidszorg en zelfs online stemmen/verkiezingen. Maar terwijl klanten onderzoeken wat Blockchain voor hen betekent, beseffen ze al snel dat er onderweg veel uitdagingen zijn voor die toekomst. Tijdens het HPE Discover 2017 event in Madrid werden implicaties van blockchain voor branche besproken met de use cases en enkele veelvoorkomende uitdagingen. Dutch IT-channel en Execitive People was ter plekke en sprak in een video met Raphael Davison, worldwide director for Blockchain bij HPE wat business partners met Blockchain in de enterprise markt kunnen doen.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceerde recent eerste product in het HPE Mission Critical Blockchain-portfolio aan. Met de Mission Critical Distributed Ledger Technology (DLT)-oplossing kunnen klanten distributed ledger workloads draaien op platforms met de hoogste beschikbaarheid. Mission Critical DLT registreert transacties via een gedecentraliseerd computernetwerk en biedt verschillende branches een scala aan potentiële toepassingen. Volgens Gartner zal blockchain in 2025 ongeveer 176 miljard dollar aan waarde genereren.

Infrastructuur

Veel organisaties merken bij de implementatie van blockchainoplossingen dat generieke infrastructuren en publieke cloudomgevingen niet de vereiste ondersteuning bieden voor performance, security, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. De Mission Critical DLT-oplossing van HPE zorgt voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van blockchaingerelateerde bedrijfsapplicaties. Deze oplossing bevat de schaalbaarheid en SQL-integratie die niet gerealiseerd kan worden met workloads die draaien in een publieke cloudomgeving of generieke infrastructuur.

Workloads

De Mission Critical DLT-oplossing is onderdeel van de bredere opvatting van HPE om blockchain workloads te voorzien van sterkere capaciteit. Deze oplossing wordt aangeboden op HPE Integrity NonStop platforms, verantwoordelijk voor het verwerken van maar liefst twee derde van alle creditcardtransacties in de wereld. In het mission critical platform van HPE wordt de distributed ledger technology van softwarebedrijf R3 geïntegreerd. Deze combinatie biedt klanten de mogelijkheid om distributed-ledger workloads te draaien in omgevingen die 100 procent fouttolerantie vereisen op mission-critical niveau. Daarnaast biedt het schaalbaarheid om met de business mee te groeien en SQL-integratie met legacy systems.

“Veel bedrijven die in blockchain geïnteresseerd zijn, realiseren zich dat enkel een publieke cloud niet altijd voldoet aan non-functional requirements (NFR)”, aldus Raphael Davison, Worldwide Director for Blockchain bij HPE. “Wanneer organisaties bezig zijn met schalen, merken ze dat de on-premise infrastructuur voor de belangrijkste processen onderdeel moet zijn van de mix van traditionele IT en private en publieke clouds. Deze mix is nodig om aan alle vereisten rondom blockchain workloads te voldoen.”

Beschikbaarheid

HPE Mission Critical DLT wordt in het begin van 2018 verwacht. Later in het jaar kunnen klanten tegen betaling toegang krijgen tot een ‘DLT-as-a-Service’ omgeving voor tests en productiegebruik.

Terug naar video overzicht