Redactie - 07 december 2017

Software AG en Siemens werken nauwer samen rond IoT

Software AG en Siemens werken nauwer samen rond IoT image

Software AG en Siemens gaan een samenwerking aan voor het versterken van het Internet of Things (IoT)-besturingssysteem MindSphere.

MindSphere is een open en cloudgebaseerd systeem en ondersteunt industriële bedrijven bij hun digitale transformatie. Het biedt een ontwikkelplatform voor een klantenbestand, waarin bedrijven hun eigen toepassingen en diensten kunnen integreren om IoT-innovaties aan te jagen. Software AG voegt componenten van zijn Digital Business Platform toe aan MindSphere. Dit helpt klanten om flexibel en efficiënt miljoenen sensoren en devices te integreren en te beheren zo beweren de partners.

MindSphere is Siemens’ open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssyteem dat ‘Things’ verbindt met de digitale wereld. Dit maakt krachtige industriële toepassingen en digitale diensten mogelijk. Het open Platform as a Service (PaaS) is de basis voor nieuwe businessmodellen zoals preventief onderhoud, energie gegevensbeheer en resources optimalisatie.  De open toegang van het IoT-besturingssysteem is hierbij van belang; zoals het gebruik van open interfaces (APIs) om OEM- en klantspecifieke apps te maken en open standaarden voor connectiviteit zoals OPC UA.

MindSphere vormt volgens de twee partners daarmee de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen, bijvoorbeeld voor industriële producenten die hun specifieke machine- en proceskennis toepassen en om innovatieve applicaties, oplossingen en diensten op maat te ontwikkelen voor hun klanten. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld machines die over de hele wereld verspreid zijn, of complete machineparken, monitoren en de ‘downtime’ ervan beperken.

Software AG en Siemens AG’s technologie bieden mogelijkheden waardoor gebruikers ruwe data van fabrieken, sensoren, machines, systemen en producten kunnen verzamelen en analyseren. Software AG’s hybride cloud, edge en on-premise integratie- en device management maakt zowel gecentraliseerde als cloud processing efficiënt en realistisch. Hierdoor is het mogelijk om op een flexibele en schaalbare manier een netwerk van miljoenen eindapparaten te beheren, ook op het gebied van streaming analytics nu of big data analytics in de toekomst. Software AG’s technologie voor applicatie- en protocol-connectiviteit en hybride middleware integreert verschillende business-applicaties (bijvoorbeeld SaaS, Big Data, CRM, ERP en klant-, partner- en werkvloerapplicaties.)

MindSphere is onderdeel van Siemens’ Digital Enterprise Suite-oplossing. Organisaties die producten ontwerpen, ontwikkelen en produceren met behulp van de Digital Enterprise Suite for Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Operations Management (MOM) en Totally Integrated Automation (TIA) maken producten zoals laptops, computers, televisies, auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, zware apparatuur, fitnessapparatuur, witgoed etc. Bij het aansluiten van deze producten op MindSphere, kan de data van deze apparaten worden verzameld en geanalyseerd en teruggekoppeld worden aan de volledige Digital Twin om innovatie te stimuleren. Met dit platform wordt een  samenwerking mogelijk voor alle stakeholders in de gehele industriële waardeketen, van individueel productontwerp tot het leveren van bijbehorende diensten en logistiek, aldus de twee partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!