Wie is de Software Innovator van 2017?Wie is de Software Innovator van 2017?
07-12-2017 | door: Jeroen Bordewijk

Wie is de Software Innovator van 2017?

Wie treedt in de voetsporen van SAP Nederland en gaat er op 18 januari vandoor met de Dutch IT-channel Award voor 'Software Innovator of the Year 2017'? Vijf partijen zijn genomineerd: Citrix, Commvault, Oracle, Red Hat en (opnieuw) SAP.

Citrix is genomineerd vanwege de sterke propositie van dit Amerikaanse softwarebedrijf in werkplekoplossingen. Citrix, opgericht in 1989 en inmiddels vergaand gespecialiseerd in virtualisatie, netwerken en SaaS, begrijpt als geen ander dat vooral 'digital natives' een werkplek niet meer zien als een fysieke plaats, maar als iets virtueels en digitaals. Samen met partners speelt Citrix daarop in met de Citrix Workspace Suite (on premise) en Citrix Workspace Service (cloud). De softwareproducten van Citrix zitten vol met innovatieve toepassingen als analytics, artificial intelligence en machine learning. Dat geeft Citrix-partners volop mogelijkheden om hun eindklanten volledig te ontzorgen.

Het Amerikaanse Commvault, in Nederland gevestigd in Utrecht, heeft een breed aanbod van softwareoplossingen voor databescherming en informatiemanagement. Die oplossingen maken allemaal deel uit van het overkoepelende Commvault Open Dataplatform. Met speciale API-programma’s wordt dit platform opengesteld voor derden, zodat data uit elk willekeurig bedrijfsproces erop kan landen. Commvault trad dit jaar toe tot het Cisco Solutions Plus Program, waardoor het complete productaanbod toegankelijk is geworden voor klanten en resellers van Cisco. Net als vorig jaar staat de softwarebouwer ook in 2017 bovenaan in Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software.

Oracle is helemaal cloud geworden. Met groeipercentages boven de 50 procent is het Amerikaanse softwarebedrijf met afstand het snelst groeiende cloudtechnologiebedrijf ter wereld. Oracle wil softwarediensten leveren aan bedrijven van alle groottes, tools waarmee organisaties zelf de diensten kunnen ontwikkelen die ze nodig hebben om door te groeien. Die visie is volledig in lijn met het principe van de digitale transformatie: ook niet-IT-bedrijven worden softwarebedrijven. Niet voor niks is Oracle tevens genomineerd in de categorie 'Digital Transformation Innovator of the Year'. Twee jaar geleden was Oracle winnaar in de categorie 'Cloud Innovator of the Year'.

Red Hat is een echte specialist. Het Amerikaanse softwarebedrijf, in Nederland gevestigd in Amsterdam-Zuidoost, is al sinds 1993 bezig met het open-source besturingssysteem Linux. Red Hat timmerde dit jaar aan de weg met de opening van het eerste Europese Red Hat Open Innovation Labs in Londen. Het lab heeft tot doel klanten te helpen om mensen, methodologie en technologie te integreren, om innovatie te bevorderen en zakelijke uitdagingen sneller op te lossen. In samenwerking met experts van Red Hat en gebruik makend van open sourcetechnologie kunnen bedrijven er zelf nieuwe, disruptieve applicaties ontwikkelen.

SAP Nederland is ook in 2017 continu bezig geweest met innovaties. SAP is al lang niet meer uitsluitend leverancier van ERP-systemen. Het van oorsprong Duitse bedrijf produceert 'bedrijfsgrenzen-overschrijdende applicaties' als supply chain management en supplier relationship management, en houdt zich bezig met zaken als machine learning, artificial intelligence en blockchain. SAP initieerde in 2017 het project SAP Run Live Truck: een vrachtwagen waarmee SAP langs klanten rijdt om die te stimuleren om – gebruikmakend van de innovatieve oplossingen van SAP – de kansen en uitdagingen die de digitale economie biedt om te zetten in werkende oplossingen.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Software