Witold Kepinski - 04 december 2017

Microsoft kantoor Schiphol gaat twee maanden dicht door verbouwing

Microsoft kantoor Schiphol gaat twee maanden dicht door verbouwing image

Spaces, op het gebied van co-working en het bieden van inspirerende werkomgevingen, bundelt haar krachten met Microsoft Nederland. Vanaf het voorjaar van 2018 bieden zij op Amsterdam Airport Schiphol gezamenlijk een volledig nieuwe omgeving, als broedplaats voor co-creatie, netwerken, en nieuwe samenwerkingen tussen de klanten, partners en medewerkers van beide bedrijven. De gezamenlijke architect voor dit project is D/Dock. Na Spaces Amstel en Keizersgracht, wordt Spaces Schiphol in het gebouw The Outlook, de zesde locatie in Amsterdam. Tijdens de verbouwing van het pand gaat het kantoor twee maanden dicht gaat. Dit meldt Ernst-Jan Stigter (foto), Directeur van Microsoft Nederland.

Met 3.600 vierkante meter biedt Spaces Schiphol ondernemers, professionals en (inter­)nationale bedrijven een inspirerende werkomgeving. De drie verdiepingen van Spaces Schiphol omvatten ruim 2.500 vierkante meter gedeelde kantoorruimte, 1.000 vierkante meter Business Club met designmeubilair, vergaderruimtes, een receptie, een barista koffiebar en een inspirerend netwerk.. De nieuwe locatie van Spaces is gelegen op enkele minuten van de Airport terminal, zodat de locatie als hub gebruikt kan worden bij zakelijk verkeer.

Microsoft Nederland werkt samen met gebouweigenaar Schiphol Real Estate aan een volledige make-over van het gebouw, als showcase van het werken van de toekomst. Nadat Microsoft Nederland tien jaar geleden het nieuwe werken introduceerde, ontwikkelt de organisatie nu een vernieuwde visie op het samenwerken van vandaag en morgen. Naast plaats en tijd onafhankelijk werken gaat Microsoft nu ook meer nadruk leggen op organisatie onafhankelijk werken.

Naast een nieuwe omgeving is het ontwikkelen van nieuwe ritmes essentieel. Doordat tijdens de verbouwing van het pand het kantoor twee maanden dicht gaat, worden de Microsoft collega’s uitgedaagd nieuwe ritmes te ontwikkelen en zelf op zoek te gaan naar alternatieve werk- en ontmoetingsplekken, aldus Microsoft.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!