Redactie - 05 december 2017

OnePlus 5T: kleine, maar fijne verbeteringen voor vlaggenschip

OnePlus 5T: kleine, maar fijne verbeteringen voor vlaggenschip image

De OnePlus 5T is eindelijk verkrijgbaar en dus is het tijd voor een review. De smartphone is iets groter dan zijn voorganger en doet niet heel veel nieuws, maar is tegelijk één van de beste Android-smartphones van 2017. Wellicht ben je bekend met OnePlus, de Chinese fabrikant die bekendstaat om kwalitatief hoogwaardige smartphones voor een lage prijs.

Het bedrijf heeft inmiddels een behoorlijke community opgebouwd, waardoor er elk halfjaar door veel Android-fans wordt uitgekeken naar de onthulling van het nieuwe toestel. De OnePlus 5T is de nieuwste smartphone en een kleine verbetering ten opzichte van de OnePlus 5, die eerder dit jaar verscheen. Het toestel kenmerkt zich voornamelijk door het grotere scherm, dat 6 inch meet en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels heeft. Het grotere display ziet er uitstekend uit en geeft apps vooral de ruimte om meer informatie te tonen. Het uiterlijk ligt bovendien in lijn met de andere Android-vlaggenschepen van dit jaar.

De hardware van de OnePlus 5T is verder niet veranderd: de telefoon heeft de snelle Snapdragon 835-chip, maar liefst 6 (of 8GB!) werkgeheugen en met 64GB opslag is er standaard genoeg ruimte voor al je bestanden. De accuduur is goed, maar haalt het net niet bij dat van bijvoorbeeld de iPhone 8. Gelukkig is er Dash Charge, de snellaadtechniek die ervoor zorgt dat de smartphone in een halfuur voor 60 procent vol zit. Doorgaans is dat genoeg om de dag door te komen.

OnePlus-toestellen zijn ook interessant door de software. OxygenOS, zoals het bedrijf zijn laagje software noemt, is een schone versie van Android, met enkele interessante toevoegingen. Zo is er bijvoorbeeld een leesmodus, waarmee je het scherm verandert in dat van een e-reader, waarbij je alleen grijstinten ziet. Ook is er een nachtmodus om 's avonds op het toestel te werken en ontvang je regelmatig beveiligingsupdates. Ook is OnePlus relatief snel met het uitrollen van Android-updates, zodat je vlot profiteert van alle nieuwe functies en beveiligingen.

De OnePlus 5T heeft een adviesprijs van 499 euro en is daarmee goedkoper dan veel andere toptoestellen, maar wel iets duurder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 van vorig jaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!