Google Cloud Platform klanten kunnen met Gemalto zelf encryptiesleutels beheren
06-12-2017 | door: Redactie

Google Cloud Platform klanten kunnen met Gemalto zelf encryptiesleutels beheren

Gemalto, speler in digitale beveiliging, kondigt aan dat klanten van Google Cloud Platform de mogelijkheid hebben om zelf hun encryptiesleutels te beheren en er de volledige controle over te behouden op Google Cloud Platform.

Gemalto’s SafeNet Luna Hardware Security Module (HSM) en SafeNet KeySecure ondersteunen nu allebei volledig de Customer-Supplied Encryption Key (CSEK)-functie van Google Cloud. Dit betekent dat klanten hun eigen encryptiesleutels kunnen genereren, beheren en gebruiken om gegevens en werk in de Cloud Storage en Compute Engine van Google te beschermemen.

 “Veel cloudleveranciers bieden verschillende vormen van flexibel sleutelbeheer aan, zoals bring-your-own-key (BYOK) en hold-your-own-key (HYOK). Dit is een grote stap bij het helpen van organisaties om het overzicht te behouden over het groeiende aantal cloudgebaseerde toepassingen en diensten. Tegelijkertijd behouden zij de volledige controle over hun encryptiesleutels bij alle cloudleveranciers waar ze een beroep op doen”, zegt Dirk Geeraerts (foto), identity en data protection expert bij Gemalto.

Door de integratie met de CSEK-functionaliteit van Google kunnen bedrijven gebruikmaken van een on premise SafeNet Luna HSM om sleutels te genereren, te beheren en er de volledige controle over te behouden om gevoelige gegevens op Google Cloud Platform te beveiligen. Dit geldt ook voor bedrijven die aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Bedrijven kunnen kiezen welk niveau van sleuteleigendom en -controle gewenst is bij het migreren van systemen, workloads en data naar Google Cloud Platform. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud