Witold Kepinski - 05 december 2017

IBM Power Systems ondersteunen AI-workloads en deep-learning framework

IBM Power Systems ondersteunen AI-workloads en deep-learning framework image

IBM introduceert zijn nieuwe Power Systems-servers met de nieuw ontworpen POWER9-processor. De nieuwe POWER9-systemen zijn speciaal gebouwd voor rekenintensieve AI-workloads en zijn in staat om de trainingstijden van deep-learning frameworks met bijna 4x te verbeteren, waardoor bedrijven sneller nauwkeurige AI-applicaties kunnen bouwen.

De nieuwe POWER9-gebaseerde AC922 Power Systems zijn de eersten die PCI-Express 4.0, de volgende generatie NVIDIA NVLink en OpenCAPI, hebben ingesloten, wat gecombineerd de gegevensverplaatsing kan versnellen, berekend op 9,5x sneller dan op PCI-E 3.0 gebaseerde x86-systemen.

Chainer, TensorFlow en Caffe

Het systeem is ontworpen om aantoonbare prestatieverbeteringen te genereren in populaire KI-frameworks zoals Chainer, TensorFlow en Caffe, evenals in versnelde databases zoals Kinetica. Als gevolg hiervan kunnen datawetenschappers toepassingen sneller bouwen, variërend van diepgaande leerinzichten in wetenschappelijk onderzoek, realtime fraude-detectie en kredietrisico-analyse.

Google

POWER9 vormt de kern van de binnenkort zeer krachtige data-intensieve supercomputers ter wereld, de 'Summit' en 'Sierra' supercomputers van het Amerikaanse Ministerie van Energie en is afgetapt door Google. "Google is enthousiast over de voortgang van IBM bij de ontwikkeling van de nieuwste POWER-technologie", zegt Bart Sano, vice president van Google Platforms. "De POWER9 OpenCAPI-bus en grote geheugenmogelijkheden bieden mogelijkheden voor innovatie in datacenters van Google. We hebben bouwde een game-changing powerhouse voor AI en cognitieve workloads, "zei Bob Picciano, SVP van IBM Cognitive Systems. "Naast het bewapenen van 's werelds krachtigste supercomputers, is IBM POWER9 Systems ontworpen om bedrijven over de hele wereld in staat te stellen ongekende inzichten op te schalen, wetenschappelijke ontdekking mogelijk te maken die transformationele bedrijfsresultaten in elke sector mogelijk maakt."

Linux

Deep learning is een snelgroeiende machine-leermethode die informatie verzamelt door miljoenen processen en gegevens door te snijden om de belangrijkste aspecten van de gegevens te detecteren en te rangschikken. Om aan deze groeiende eisen van de industrie te voldoen, begon IBM vier jaar geleden met het ontwerpen van de POWER9-chip op een leeg vel om een ??nieuwe architectuur te bouwen voor het beheren van vrij stromende gegevens, streaming-sensoren en algoritmen voor data-intensieve AI en diepgaande leerworkloads op Linux. IBM zegt hiermee als leverancier een infrastructuur te bieden met geavanceerde hardware en software met de nieuwste open source-innovaties.

AI

Met PowerAI heeft IBM de implementatie van deep learning-frameworks en -bibliotheken op de Power-architectuur met versnelling geoptimaliseerd en vereenvoudigd, zodat data scientists binnen enkele minuten operationeel zijn, zo beweert IBM. IBM Research ontwikkelt een breed scala aan technologieën voor de Power-architectuur. IBM-onderzoekers hebben al diepe leertijden van dagen tot uren doorgesneden met de PowerAI Distributed Deep Learning-toolkit .

Open Ecosysteem

Het tijdperk van AI vereist volgens IBM meer dan enorme verwerkingskracht en ongekende snelheid; het vereist ook een open ecosysteem van innovatieve bedrijven die technologieën en hulpmiddelen leveren, aldus Big Blue. IBM wil hiermee een katalysator zijn voor innovatie om te gedijen met een open snelgroeiende gemeenschap van meer dan 300OpenPOWER Foundation en OpenCAPI Consortium- leden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!