Redactie - 07 december 2017

Kata Containers Project van start voor beveiligde container infrastructuur

De OpenStack Foundation kondigt een nieuw open source-project aan, Kata Containers , dat tot doel heeft de beveiligingsvoordelen van virtuele machines (VM's) te verenigen met de snelheid en beheersbaarheid van containetechnologieën. Het project is ontworpen om hardware agnostisch en compatibel te zijn met de Open Container Initiative (OCI) -specificatie, evenals de containerruntime-interface (CRI) voor Kubernetes. 

Kata Containers biedt de mogelijkheid om containerbeheertools direct op blank metaal te laten draaien, zonder dat dit ten koste gaat van de isolatie van de werkbelasting. In vergelijking met het draaien van containers op gevirtualiseerde infrastructuur (wat tegenwoordig de standaardpraktijk is), omvatten de voordelen verhoogde prestaties, snellere opstarttijd en kostenbesparingen.  

Intel levert Intel Clear Containers-technologie en Hyper draagt ??runV-technologie bij om het project te starten. Naast bijdragen van Intel en Hyper ondersteunen de volgende bedrijven het project bij de lancering: 99cloud, AWcloud, Canonical, China Mobile, City Network, CoreOS, Dell / EMC, EasyStack, Fiberhome, Google, Huawei, JD.com, Mirantis , NetApp, Red Hat, SUSE, Tencent, Ucloud, UnitedStack en ZTE.  

JD.com , China's grootste eCommerce platform op basis van omzet, biedt momenteel een containerdienst aan die wordt aangedreven door runV, de technologie van Hyper.sh die de basis zal vormen voor Kata Containers. De service biedt een eenvoudig te gebruiken, Docker-achtige workflow, zodat ontwikkelaars die Docker kennen in staat zijn om onmiddellijk in te springen en apps te implementeren.  

Het Kata Containers-project bestaat in eerste instantie uit zes componenten, waaronder de Agent, Runtime, Proxy, Shim, Kernel en verpakking van QEMU 2.9. Het is ontworpen om architectuuragnostisch te zijn, te draaien op meerdere hypervisors en compatibel te zijn met de OCI-specificatie voor Docker-containers en CRI voor Kubernetes.  

Door twee van de meest goed geïntegreerde open source codebases voor gevlogen containers te combineren en het project te verplaatsen naar open governance, zal de Kata Containers-community zich richten op het aantrekken van medewerkers, ondersteuning van diverse hardware-architecturen en acceptatie van rijtechnologie. Bijdragers kunnen verwachten stroomopwaarts te werken in meerdere infrastructuur- en container-orkestratiegemeenschappen, waaronder Kubernetes, Docker, OCI, CRI, CNI, QEMU, KVM, HyperV en OpenStack.  

Het nieuwe project, Kata Containers genaamd, suggereert het Griekse woord Καταπ?στευμα ("ka-ta-PI-stev-ma") dat zich vertaalt als "iemand iets vertrouwen". Het woord Kata in het Japans betekent ook een gedetailleerd gechoreografeerd patroon van uitgevoerde bewegingen door individuen.  

Kata-containers bij de OpenStack Foundation 
Kata Containers is een containerinfrastructuurproject beheerd door OpenStack Foundation, de thuisbasis van open infrastructuur. Terwijl OpenStack-gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe technologie, is Kata Containers een onafhankelijk project met een eigen technische governance en basis voor bijdragers. De Kata Containers-community verwacht samen te werken en alle populaire infrastructuuraanbieders en container orchestration-frameworks te targeten naast door OpenStack aangedreven clouds.  

De OpenStack Foundation biedt toegang tot een diverse, wereldwijde gemeenschap van 82.000 leden in 187 landen, met de mogelijkheid om gedeelde administratieve en schaalbare bronnen te gebruiken, inclusief communitybeheer, gebeurtenisbeheer en dev / testinfrastructuur.  

Over Kata-containers 
Kata-containers is een nieuw open source-project dat de snelheid en prestaties van Linux-containers levert met de werkbelastingisolatie van virtuele machines. Het is ontworpen om architectuur agnostisch en compatibel te zijn met OCI-afbeeldingen, evenals de container-runtime-interface (CRI) voor Kubernetes.   Kata Containers wordt gehost op Github onder de Apache 2-licentie en beheerd door de OpenStack Foundation. Doe mee op www.katacontainers.io .  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!