Arris voltooit overname van Ruckus
06-12-2017 | door: Witold Kepinski

Arris voltooit overname van Ruckus

Arris International, telecomspeler in IP-, video- en breedbandtechnologie, heeft de acquisitie van Ruckus Wireless afgerond afgerond.  Ruckus en zijn 1700 medewerkers gaan nu opereren onder Ruckus Networks en deel uitmaken van de nieuwe Enterprise Network Unit van Arris. De business unit wordt geleide door voormalig Ruckus COO Dan Rabinovitsj. Arris Group kocht eerder voor 800 miljoen dollar de Brocade Ruckus Wireless en ICX switch business. 

Broadcom nam eind 2016 Brocade over. Chipfabrikant Broadcom betaalde 5,9 miljard dollar voor Brocade. Van het overnamebedrag wordt 5,5 miljard dollar in contanten betaald, terwijl het bedrijf 400 miljoen dollar in netto schulden overneemt van Brocade. Met de overname wil Broadcom zijn portfolio met enterprise storage en netwerkoplossing voor OEM klanten uitbreiden.

Broadcom maakte eerder bekend de IP netwerk divisie van Brocade af te willen splitsen. Deze divisie richt zich op draadloze netwerken, campus netwerken, switches en routers voor datacenters en softwarematige netwerkoplossingen.

De IP networking business is verkocht omdat die te veel overlapt met Broadcom activiteiten van enkele belangrijke klanten. Onder die klanten vallen onder meer Cisco, HP Enterprise en Intel.

Ruckus en zijn 1700 medewerkers nu opereren onder Ruckus Networks en deel gaan uitmaken van de nieuwe Enterprise Network Unit van Arris. De business unit wordt beheerd door voormalig Ruckus COO Dan Rabinovitsj.

Terug naar nieuws overzicht