Insign.it wordt partner van Qualys
07-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Insign.it wordt partner van Qualys

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn partnernetwerk in Nederland uit met Insign.it. Deze nieuwe Value-Added Service-partner is gespecialiseerd in het ontwikkelen, leveren, implementeren en beheren van hoog beschikbare IT-infrastructuren. Datasecurity speelt hierin een belangrijke rol, aangezien in Nederland de vraag stijgt naar managed oplossingen die continu inzicht bieden in de security- en compliance-status binnen hybride en zich ontwikkelende IT-infrastructuren. In combinatie met de managed security-diensten van Insign.it ondersteunen de managementoplossingen voor security en compliance van Qualys klanten bij het beveiligen van IT-assets wanneer zij overstappen op cloud computing, mobility en andere disruptieve technologieën voor digitale transformatie.

Met het oog op de toenemende hoeveelheid data en systemen waarover organisaties beschikken, wordt het steeds lastiger om op correcte en effectieve wijze inzicht te verkrijgen in de security- en compliance-status van hybride IT-omgevingen waarvan de traditionele grenzen zijn vervaagd. Een gebrek aan de juiste securityupdates kan ervoor zorgen dat cybercriminelen misbruik maken van kwetsbaarheden, zoals eerder dit jaar met WannaCry en Petya het geval was. Daarnaast worden de regels omtrent datasecurity steeds strikter en gaat compliance een grotere rol spelen, zoals blijkt uit de GDPR die in 2018 van kracht wordt. Door het Qualys Cloud Platform te implementeren en continu te monitoren op kwetsbaarheden en misconfiguraties zijn organisaties in staat te voorkomen dat gevoelige en bedrijfskritische informatie in de verkeerde handen valt. Ook voorkomen ze hiermee hoge boetes.

Partnernetwerk

Qualys werkt in Nederland samen met een selecte groep partners die hun expertise inzetten voor de ondersteuning van klanten bij het beheer, de beveiliging en de compliancy-status van hun IT-omgeving. Qualys werkt voor veel klantprojecten samen met partners om zo in elke situatie de best mogelijke oplossing te kunnen bieden. “De klantvraag naar de beveiliging van de IT-omgeving neemt toe”, zegt Peter van der Gun, Chief Commercial Officer van Insign.it. “Daarom zochten we een sterke partner voor de uitbreiding van ons securityportfolio. Het Qualys Cloud Platform is eenvoudig te combineren met andere securityoplossingen uit ons portfolio. Daarnaast helpt het platform onze klanten hun kwetsbaarheden te ontdekken. Qualys biedt ook een uitgebreid portfolio van andere diensten die onder onze klanten erg populair zijn. We kunnen Qualys gebruiken om onze klanten te helpen hun security te verbeteren.”

“Insign.it heeft veel ervaring met het bouwen en beheren van de IT-omgevingen van klanten. Vandaar dat ze op hoog niveau gebruik kunnen maken van het Qualys Cloud Platform voor datasecurity en het vereenvoudigen van compliance”, zegt Chantal ’t Gilde (foto), Managing Director Benelux & Nordics bij Qualys, Inc. “Door geïntegreerde security te bieden, kunnen we de klanten van Insign.it helpen hun digitale transformatie te versnellen om zo te groeien en succesvol te worden in een klimaat waarin steeds meer wetten en regels van toepassing zijn.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security