Roxit Groep neemt Brein over
07-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Roxit Groep neemt Brein over

Roxit Groep neemt 100% van de aandelen van Brein over. Hiermee verstevigt het bedrijf haar positie als softwareontwikkelaar en ICT-dienstverlener in het publieke domein. Brein levert cloud-oplossingen voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties op het vlak van e-dienstverlening en procesverbetering. Main Capital heeft Roxit Groep ondersteunt bij de overname.

Rob van Tiel, CCO Roxit Groep: "Met de digitale agenda van de overheid moeten overheden hun dienstverlening aan, en samenwerking met, burgers en bedrijven continue innoveren. Dat vraagt flexibele state-of-the-art oplossingen die hen de ruimte bieden om hun werkprocessen en dienstverlening te blijven ontwikkelen en verbeteren. Eén belangrijke ontwikkeling waar we met de overname van Brein nog sneller op kunnen schakelen is de beweging richting de cloud. Oplossingen waarin klanten geen software en implementatie afnemen, maar een complete dienst inclusief infrastructuur, ondersteuning en beheer." Van Tiel voorziet synergievoordelen binnen de groep en verwacht dat Roxit Groep hierdoor zijn ambities richting de cloud kan versnellen.

Volgende fase voor Brein

Rob Steneker, CEO van Roxit Groep: “Brein treedt toe tot de groep als zusterbedrijf van Roxit, Green Valley, Crotec en PSMS. De huidige directie van Brein blijft aan het roer staan. Belangrijk uitgangspunt is dat de bedrijven binnen de Roxit Groep vanuit hun eigen specialisme blijven opereren en de klanten van Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS en nu ook Brein optimaal blijven bedienen op specifieke terreinen.”

Ronald Brinkerink, directeur van Brein: “We hebben de afgelopen jaren mooie dingen neergezet. We zijn in een fase beland waarin we willen groeien en onze marktpositie willen vergroten. Dit is voor Brein een mooie stap, waarbij we kunnen doorgroeien en tegelijk synergievoordelen kunnen behalen met de nieuwe zusterbedrijven in de doorontwikkeling van onze producten.”

Terug naar nieuws overzicht
Software