ICTWaarborg stelt 10-stappenplan voor voorbereiding op AVG beschikbaar

06-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

ICTWaarborg stelt 10-stappenplan voor voorbereiding op AVG beschikbaar

Bij vrijwel iedere organisatie in onze branche beginnen alarmbellen te rinkelen bij het horen van de datum '25 mei 2018'. Inderdaad; die dag treedt de Algemene verordening gegevensbescherming in werking. Deze wetswijziging vergt nogal wat aanpassingen binnen organisaties. ICTWaarborg heeft hiervoor een 10-stappenplan opgesteld.

Danielle Evers, directeur van ICTWaarborg: "Als organisatie is het belangrijk dat u op tijd begint met de aanpassingen in uw organisatie, zodat u op 25 mei AVG-proof kunt ondernemer. Wij helpen onze deelnemers hierbij. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de 10 belangrijkste stappen op een rijtje gezet. Wij hebben deze stappen aangevuld met toelichtingen, praktijkdocumenten en modellen welke u kunt gebruiken voor uw eigen organisatie. Zo is het makkelijker om de regels om te zetten in de praktijk."

Zaken die aan bod komen in het 10-stappenplan zijn onder andere de rechten van betrokkenen, data protection impact assessment (DPIA), meldplicht datalekken onder de AVG en de functionaris voor de gegevensbescherming.

Meer wettelijke verplichtingen

De AVG versterkt de positie van betrokkenen: de mensen van wie gegevens worden verwerkt. Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Vrijwel iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens en juist daarbij krijgt u meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op de verantwoordelijkheid van organisaties om aan te kunnen tonen dat zij zich aan de wet houden.

"Afgelopen maand hebben wij een 4-tal seminars georganiseerd over de AVG. Tijdens deze interactieve sessies op Nyenrode Business Universiteit hebben wij de aanwezigen al veel theoretische verduidelijking kunnen geven over de gevolgen van de inwerkingtreding van de AVG. Met dit complete 10-stappenplan kunnen onze deelnemers nu ook aan de slag en zijn zij goed voorbereiding op de nieuwe wetgeving", aldus Evers. Het 10-stappen plan is beschikbaar voor ICTWaarborg-deelnemers en is te downloaden via het Extranet. Meer informatie kan worden opgevraagd via info@ictwaarborg.nl.

ICT2018

Ook op ICT2018, het ICT-event dat ICTWaarborg op 25 mei 2018 organiseert, staat eveneens in het teken van de AVG. Met diverse praktijkgerichte sessies worden de laatste updates rondom dit thema gedeeld. Zo wordt onder andere de juridische kant besproken, maar ook wat nu precies de invloed van de AVG is op het marketingbeleid; zijn het vijanden of biedt het juist kansen? Meer informatie is beschikbaar op www.ict2018.nl.

Terug naar nieuws overzicht