Wouter Hoeffnagel - 07 december 2017

Consortium onder leiding van LINKIT wint aanbesteding VWS en SZW

Consortium onder leiding van LINKIT wint aanbesteding VWS en SZW image

LINKIT is als onderdeel van een samenwerkingsverband geselecteerd als één van de acht leveranciers voor de flexibele IT inhuur door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De raamovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar en start op 1 januari 2018. De totale geraamde opdrachtwaarde betreft 90 miljoen euro. Andere winnaars zijn zijn Capgemini, CGI, Atos, Ordina, Brunel, Headfirst en het partnership van CIM Solutions, SLTN en VKA.

Het samenwerkingsverband van LINKIT bestaat uit een aantal specialistische bedrijven. DiVetro is gespecialiseerd in informatieanalyse, sourcing- en regievraagstukken en projectmanagement. Bartosz richt zich op op het gebied van testen en kwaliteit in agile context. LINKIT is hoofdaannemer en gespecialiseerd in systeem- en applicatieontwikkeling, integratie en beheer. Verder bestaat het consortium uit Motion10 als specialist in portaal- en integratietechnologie (BizTalk/SharePoint), PBLQ voor advies in verandervraagstukken in de informatiesamenleving, Axis into ICT voor Oracle performance vraagstukken en IN2IT als coöperatie van bedrijven die medewerkers met autisme een kans biedt op de IT-arbeidsmarkt.

Agile teams

Patrick Rikken van DiVetro: “VWS en SZW hebben in hun behoeftestelling de nadruk gelegd op de inzet van agile teams. Omdat we de inzet van ingewerkte teams van specialisten al enige tijd bij andere klanten in de praktijk brengen, zijn we erg blij om ook aan VWS en SZW in dit model te mogen leveren. Het consortium bewijst opnieuw dat we over ondernemingsgrenzen heen denken en acteren om de klant echt te helpen!”

Maarten Piepers van Bartosz: “Ons consortium van specialisten biedt onze klanten veel meer dan het individuele vakmanschap van onze professionals. Met het consortium ontsluiten we op een gestructureerde manier het kennisnetwerk van deze vakmensen. Samenwerken zit in de genen van onze vakmensen. We zijn dan ook zeer blij met de vraag van VWS en SZW om naast de vraag naar individuele specialisten ook ingewerkte agile teams te leveren. Over de grenzen heen van onze losse consortiumspecialisten stellen wij teams samen op basis van een sterke visie op agile softwareontwikkeling. We zien er naar uit om ook bij VWS en SZW te bewijzen dat dit een ijzersterk en werkend concept is.”

Acht bedrijven geselecteerd

Het ministerie van VWS en SZW heeft in totaal acht bedrijven geselecteerd die komende vier jaar de flexibele IT inhuur verzorgt. Het gaat naast het LINKIT consortium om Capgemini, CGI, Atos, Ordina, Brunel, Headfirst en een combinatie van CIM Solutions, SLTN en VKA.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!