Witold Kepinski - 09 december 2017

KPN ontkent overnames in het buitenland te gaan doen

KPN heeft kennisgenomen van recente geruchten in de markt die een verandering van de strategie van het bedrijf suggereren. De nieuwe KPN ceo Maximo Ibarra (foto) zou volgens Bloomberg in het buitenland overnames willen doen doen zoals Belgische Proximus Sadp, het Deense TDC A/S en het Finse Elisa.

De telecomgigant ontkent dit en meldt: "KPN is momenteel sterk gepositioneerd en de Raad van Commissarissen staat volledig achter de huidige strategische richting van KPN om zijn positie in de Nederlands markt te versterken. KPN’s overnamestrategie is gericht op kleine, binnenlandse overnames. KPN heeft geen plannen om internationale acquisities te doen."

KPN heeft inmiddels een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) gehouden waar KPN aandeelhouders zijn geïnformeerd over de voorgenomen benoeming Maximo Ibarra als Lid van de Raad van Bestuur van KPN. Daarnaast hebben de aandeelhouders tijdens de vergadering goedkeuring verleend aan vergoedingen die de heer Ibarra ontvangt voor zijn diensten in de periode voorafgaand aan zijn benoeming tot Chief Executive Officer (CEO) van KPN. Met deze BAVA is aan voorwaarden voldaan om de  Ibarra te kunnen benoemen tot Lid en Voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN per de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 april 2018.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!