Redactie - 11 december 2017

Dutch IT-channel Reseller Personality of the Year Award: Stem nu!

Dutch IT-channel Reseller Personality of the Year Award: Stem nu! image

Dutch IT-channel reikt op 18 januari aanstaande voor het eerst een award uit in de categorie 'Reseller Personality of the Year'. Vijf mannen zijn genomineerd, hieronder de introducties.

Bas Kamphuis is oprichter en eigenaar van PCI Nederland, leverancier van documentoplossingen en 'werkplekspecialist'. Het kanaal omschrijft Kamphuis als 'een selfmade man en ondernemer pur sang'. Toen veel bedrijven en ondernemers acht jaar geleden in de knel kwamen door de economische crisis, leefde PCI juist op. Kamphuis kreeg veel waardering voor het financieringsfonds C-Fund, waarmee zieltogende MKB-bedrijven toch nieuwe kantoor- en documentoplossingen kunnen aanschaffen. Door eigenwijs te zijn en vooruit te kijken schopte Kamphuis het met PCI Nederland in vijftien jaar tijd tot marktleider in copy, print, documentbeheer en werkplekautomatisering. PCI heeft inmiddels meer dan driehonderd medewerkers.

Jordy Kool, CEO van Infotheek Group, realiseerde in 2017 een stevige omzetgroei. Dat kwam niet alleen door de overnames van Centralpoint en Scholten Awater; ook autonoom groeide Infotheek flink. Kool is een groot voorstander van de 'cirkeleconomie' en de verkoop van zowel nieuwe als gerenoveerde ICT-producten, waaronder pc's, beeldschermen en notebooks. Refurbished devices zijn in trek bij klanten vanwege zowel milieu- als kostenvoordelen. De cirkeleconomie creëert bovendien nieuwe inkomstenstromen voor Infotheek zelf. Jordy Kool is tevens initiator van IT4Kids, een stichting die kinderen onder de armoedegrens helpt zich (sportief) te ontwikkelen.

Marcel Joosten is marketing & e-commerce director bij Centralpoint, de online elektronicawinkel uit Amstelveen die dit jaar werd overgenomen door Infotheek. Joosten werkt sinds 2004 bij Centralpoint, was daar eerder commercieel directeur en is momenteel verantwoordelijk voor alle online activiteiten in Europa. Met Centralpoint nam Joosten onlangs de Cisco-award voor Online Partner of the Year in ontvangst. Ook de NETGEAR-award voor SMB-partner van het jaar in de Benelux was voor Joosten en de zijnen. NETGEAR, fabrikant van netwerkapparatuur, roemde Centralpoint om zijn succesvolle combinatie van de juiste marketing, persoonlijk contact en up-to-date kennis.

General manager Michel van Teijlingen maakte van Comparex Nederland een IT solutions & services organisatie. Comparex was al langer een belangrijke strategische gesprekspartner voor klanten en leveranciers bij (complexe) IT-vraagstukken, maar maakte onder leiding van Van Teijlingen een transitie door van licentie-expert naar een echte trusted advisor. Van Teijlingen investeerde met Comparex met succes in groeimarkten als analytics en security, en vooral cloud werd een sterke propositie. Michel van Teijlingen is sinds juli 2016 general manager bij Comparex; daarvoor was hij vijf jaar sales director bij deze internationale softwarespecialist met een Nederlandse vestiging in Amsterdam.

Willem Wennekes is sinds januari 2017 commercieel manager bij Bechtle direct, de IT-leverancier die in veertien Europese landen actief is en in Nederland kantoor houdt in Eindhoven. Daarvoor was Wennekes marketing manager bij Bechtle. Mensen die hem nomineerden voor deze award noemen Wennekes 'een perfect voorbeeld van een commerciële man die weet hoe je een langdurige relatie opbouwt met klanten en leveranciers'. 'Willem Wennekes streeft altijd naar een win-win-balans en stuurt goed op onderling afgesproken KPI's', aldus het kanaal.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!