Witold Kepinski - 09 december 2017

NVIDIA TITAN V biedt krachtige PC-GPU voor AI en Deep Learning

Nvidia breidt zijn aanbod op de markt voor kunstmatige intelligentie uit met zijn nieuwe TITAN V GPU. NVIDA spreekt van de krachtigste pc-GPU die ooit is gemaakt. De Nvidia Titan V heeft een startprijs van  2.999 dollar en is gericht op wetenschappers en onderzoekers die het kunnen gebruiken voor kunstmatige intelligentie (AI) en deep learning data verwerking. De GPU werkt op de nieuwe Volta-architectuur van Nvidia, die is ontworpen om berekeningen uit te voeren en te bewerken die passen bij intensieve computertaken zoals kunstmatige intelligentie en simulatieverwerking.

NVIDIA oprichter en CEO Jensen Huang (foto) kondigde de nieuwe GPU aan op de jaarlijkse NIPS Conference. TITAN V blinkt uit in computational verwerking voor wetenschappelijke simulatie. De 21,1 miljard transistors leveren 110 teraflops aan rauwe paardenkracht, 9x die van zijn voorganger en extreme energie-efficiëntie.

"Onze visie voor Volta was om de grenzen van high performance computing en AI te verleggen. We hebben nieuwe wegen ingeslagen met de nieuwe processorarchitectuur, instructies, numerieke indelingen, geheugenarchitectuur en processorverbindingen ", aldus Huang. "Met TITAN V brengen we Volta in handen van onderzoekers en wetenschappers over de hele wereld. Ik kan niet wachten om hun baanbrekende ontdekkingen te zien. "

Nvidia zei dat Volta de energie-efficiëntie vergeleken met de vorige Pascal-architectuur is verdubbeld, zodat klanten een aanzienlijke prestatieverbetering krijgen.

Lees meer op deze link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!