Witold Kepinski - 12 december 2017

LANCOM Systems start LANcommunity wereldwijde partnerprogramma

LANCOM Systems, een Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, lanceert in 2018 LANcommunity, zijn eerste wereldwijde programma voor kanaalpartners. Met dit programma wil het bedrijf de groei die het in zijn thuismarkt heeft geboekt op internationaal niveau voortzetten. De aanvankelijke focus ligt daarbij op een forse uitbreiding van zijn partnernetwerk in de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland.

Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 14% en meer dan 6.000 kanaalpartners heeft LANCOM sinds zijn oprichting in 2002 tot dusver voornamelijk succes geboekt in zijn thuismarkt Duitsland. De fabrikant heeft de afgelopen jaren een sterke positie in de MKB opgebouwd. Zijn WAN-, LAN- en WLAN-oplossingen worden echter steeds vaker afgenomen door grootzakelijke klanten, waarvan veel op wereldwijde schaal actief zijn. In de herfst van dit jaar betrad LANCOM de snelgroeiende markt voor software defined networking (SDN) met de introductie van de LANCOM Management Cloud (LMC). Deze komt tegemoet aan de vraag naar SD-WAN-, SD-LAN- en SD-WLAN-oplossingen en integrale SDN. De LMC biedt kanaalpartners daarnaast de mogelijkheid om lucratieve diensten aan te bieden, zoals Network-as-a-Service (NaaS).

“Met LANcommunity willen we de ongekende groei in onze thuismarkt op internationaal niveau voortzetten en partners toegang bieden tot een uniek aanbod van oplossingen. Het programma combineert hardware die zich miljoenen malen in de praktijk heeft bewezen met ’s werelds eerste oplossing voor hypergeïntegreerd netwerkbeheer op basis van cloud computing en SDN. Dit is een perfect moment om partner van LANCOM te worden en samen met ons te groeien”, zegt Stefan Herrlich (foto), managing partner bij LANCOM.

De introductie van zijn eerste wereldwijde partnerprogramma vormt de eerste stap van LANCOM op weg naar verdere groei binnen internationale markten en een bloeiend ecosysteem van kanaalpartners.

LANcommunity: het programma voor alle LANCOM-partners wereldwijd

LANcommunity biedt ideale voorwaarden voor de succesvolle verkoop van de LANCOM-oplossingen. Het programma richt zich op kanaalpartners van elke omvang en combineert klassieke bonussen met loyaliteitsvoordelen. LANCOM wil niet alleen grote systeemaanbieders laten profiteren van de samenwerking, maar ook kleinere retailers belonen voor hun toewijding en knowhow. De instapdrempel is om deze reden opzettelijk laag gehouden: de jaarlijkse verkoopdoelstelling voor Bronze-partners bedraagt 1.000 euro. De partnervereisten worden met elk niveau verhoogd. Zo vereist het Platinum-niveau een minimale omzet van 100.000 euro en de nodige certificeringen.

Samen met de vier verkoop- en certificeringsafhankelijke partnerniveaus (Bronze, Silver, Gold en Platinum) biedt LANcommunity voordelen als dealregistratie met exclusieve projecten en een loyaliteitsprogramma met bonuspunten die in een speciale webwinkel kunnen worden verzilverd. Resellers profiteren daarnaast van aantrekkelijke inkoopvoorwaarden die bijdragen aan een gezonde winstmarge. Uitgebreide ondersteuningsdiensten met gegarandeerde responstijden maken het aanbod van LANcommunity compleet.

Het loyaliteitsprogramma biedt met name kleine en middelgrote partners de mogelijkheid om punten te verdienen door de verkoop van producten, deelname aan promoties en webinars, certificeringen en dealregistratie. Deze punten kunnen via de ‘reward shop’ worden verzilverd in ruil voor LMC-licenties, diensten, training, software, kortingen op apparatuur of relatiegeschenken.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!