Redactie - 12 december 2017

Kaspersky vertrekt uit Washington D.C.

Kaspersky sluit kantoor in Washington D.C. zo meldt Bloomberg. Kaspersky vice-president Anton Shingarev zegt het nieuws te hebben bevestigd in een interview in Moskou. Wel blijft Kaspersky verder actief in de VS.

Kaspersky sluit zijn kantoor in Washington sluiten nadat de Amerikaanse overheid alle afdelingen opdracht heeft gegeven de software van de leverancier uit zijn systemen te verwijderen. In september gaf het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid 90 dagen aan overheidsorganisaties om alle software van Kaspersky te verwijderen, onder vermelding van "banden tussen bepaalde Kaspersky-functionarissen en Russische inlichtingendiensten"

Shingarev vindt dat de beschuldigingen van de VS gebaseeerd zijn op 'speculaties'. De Europese toezichthouders zijn volgens hem meer feitgedreven zijn. Maar het Britse National Cyber Security Center (NCSC) publiceerde een minder vernietigende beoordeling van Kaspersky, en adviseerde dat overheidsorganisaties geen software van het Russische bedrijf moeten gebruiken als zij "geheime" informatie verwerken. Het NCSC zei ook dat het met Kaspersky aan het werken was om te bespreken of een raamwerk kon worden ontwikkeld dat garanties biedt voor de integriteit van Kaspersky aan Britse organisaties.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!