Witold Kepinski - 12 december 2017

Microsoft presenteert eerste Always Connected PC's

Microsoft presenteert eerste Always Connected PC's image

Microsoft en Qualcomm hebben samen met enkele hardware partners zoals HP en Asus de Always Connected PC's geïntroduceerd. De mobiele apparaten zijn via LTE permanent met internet verbonden en zijn net zo snel operationeel als een smartphone. Beide apparaten zijn vooraf geïnstalleerd met de Microsoft Windows-versie Windows 10 S en een geoptimaliseerde versie van Office 365.

Op de Qualcomm Snapdragon Summit van dit jaar in Hawaii hebben Microsoft en Qualcomm samengewerkt met hardwarepartners om de allereerste verbonden pc's te onthullen. Zowel de mobiele 2-in-1-apparaten van Asus en HP bieden gebruikers de voordelen die ze van hun smartphones gewend zijn.

Vanwege het ingebouwde LTE-modem zijn de apparaten via het mobiele netwerk altijd en overal verbonden met internet en niet langer afhankelijk van openbare netwerken. Net als smartphones of tablets zijn de mobiele apparaten onmiddellijk klaar voor gebruik als ze worden uitgevouwen, omdat de schermen bijzonder snel worden ingeschakeld.

Zo heeft de nieuw geïntroduceerde Asus NovaGo notebook hoge downloadsnelheden. NovaGo wordt geleverd met de Snapdragon 835 processor van Qualcomm met X16 LTE en kan volgens Asus tot 22 uur batterijduur besparen. De Asus NovaGo zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn. De nieuwe HP Envy x2 heeft afneembare toetsenbord en kan tot 20 uur meegaan.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!