Witold Kepinski - 12 december 2017

IDC: storage business in Europese markt leeft op

IDC: storage business in Europese markt leeft op image

Na tien kwartalen van onafgebroken daling is de EMEA externe opslagmarkt eindelijk weer gegroeid. De externe opslagmarkt deed het in het derde kwartaal in de EMEA regio erg goed, zo meldt onderzoeksbureau IDC. Vooral de verkoop in Duitsland ging top, in het VK echter weer wat minder.

De EMEA-markt voor externe opslag groeide in het derde kwartaal met 10 procent per jaar. Net als in de voorgaande kwartalen, zagen alle flash-array leverancier de hoogste groei door vergelijking op jaarbasis, met een stijging van 40 procent in Amerikaanse dollars, deze oplossingen zijn goed voor bijna een derde (28 procent) van de totale externe opslag. Door de digitale transformatie wordt er meer flash-, geconvergeerde en hyperconverged producten aangeschaft.

De verkoop van hybride arrays groeide verder met 15,3 procent.  De verkoop van harde schijven (HDD) daalde met 15,9 procent.

Marktspelers

Dell EMC leidt de markt maar het marktaandeel van het bedrijf daalde met drie procent tot 26,14 procent in EMEA, terwijl de omzet ook met drie procent zakte tot 429,18 miljoen dollar.

HPE heeft marktaandeel gewonnen en zag de omzet met negen procent toenemen tot 270,08 miljoen dollar, geholpen door de overname van Nimble die eerder dit jaar werd afgesloten. 

NetApp en IBM zagen beide hun marktaandeel toenemen, aangezien de omzet van elk bedrijf met dubbele cijfers groeide met respectievelijk 18,25 en 29,10 procent.

Lees meer hier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!