Witold Kepinski - 12 december 2017

Pivotal ondersteunt Kubernetes met Pivotal Cloud Foundry 2.0

Pivotal ondersteunt Kubernetes met Pivotal Cloud Foundry 2.0 image

Pivotal, onderdeel van Dell Technologies, brengt een nieuwe versie uit van het cloud-native platform Pivotal Cloud Foundry 2.0 (PCF). De nieuwe versie bevat serverloze computermogelijkheden, een op Kubernetes gebaseerde containerservice en een marktplaats voor aanvullende services.

De PaaS , oorspronkelijk ontwikkeld door VMware, maakt gebruik van de Pivotal Function Service om serverless computing te bieden. De service zal naar verwachting in de komende zes maanden beschikbaar zijn. Ontwikkelaars kunnen dit gebruiken om acties te starten op basis van gegevens die door gebruikers of berichtensystemen zoals RabbitMQ of Apache Kafka naar de service zijn verzonden.

Containers

Pivotal Container Service (PKS) is nu eschikbaar. De service is ontwikkeld in overeenstemming met de aankondiging samen met VMware en Google. Het aanbod was bedoeld om bedrijven te helpen bij het exploiteren van de Kubernetes container orchestration tool in een datacenter of in de public cloud. Het is een van de weinige producten die compatibel is met Google Container Engine.

Pivotal belooft ontwikkelaars de mogelijkheid om snel een Kubernetes-cluster te maken. Bovendien is de service zeer beschikbaar over de hele stapel, van de infrastructuur tot de apps. Beschikbaarheidschecks, schaalbaarheid en zelfservice reparatie zijn ook inbegrepen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!