Oracle Cloud Day 2017: Next is Now

13-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle Cloud Day 2017: Next is Now

Ideeën en dromen zijn er zat, maar het uitvoeren daarvan is niet altijd even makkelijk. Oracle zegt met zijn Oracle Cloud aanbod bedrijven en overheden tegemoet te kunnen komen om hun ideeën en dromen te verwezenlijken. Onder andere met slimme software zoals AI, Big Data en Blockchain. Dit valt op te maken uit de keynote tijdens de opening van de Oracle Cloud Day die plaatsvond in het NBC in Nieuwegein.

De Oracle Cloud Day 2017 stond in het teken van ‘Next is Now’. Oracle wil daarbij klanten en partners stimuleren om hun ideeën waar te maken in de cloud, uiteraard liefst de Oracle Cloud. Aan de hand van diverse cases werden de voordelen en kracht van de cloud belicht, allereerst door René van Stiphout, Country Leader Oracle Nederland en Vice President Cloud Integration Sales Oracle EMEA. Volgens hem hebben alle generaties baat bij de cloud zoals jonge gamers die wereldwijd met elkaar spelen in World of Tanks  of oudere hartpatiënten die op tijd een signaal krijgen dat ze hun medicijn moeten nemen.

Cloud

Na de introductie door Van Stiphout was het woord aan Robert Van Espelo, Digital Director van Oracle EMEA. Hij belichtte alle voordelen van de Oracle Cloud om ideeën waar te maken. Dat doe je volgens Van Espelo onder andere met een ondernemende cultuur en door software (met toepassingen zoals AI, Blockchain, IoT, analytics) te gebruiken als een competitief wapen die je snelheid en schaalbaarheid biedt. Om de innovatie te bewerkstelligen biedt Oracle zijn Innovation Design Engine (IDEA). Dit is een methodische benadering van co-innovatie ter ondersteuning van initiatieven voor digitale transformatie en CX-ontwerp, aldus Van Espelo.

Services

Oracle introduceerde onlangs nieuwe programma's die de kosten verlagen door meer automatisering en flexibiliteit te bieden en klanten in staat te stellen meer waarde te halen uit hun bestaande Oracle-software-investeringen. De nieuwe Oracle Cloud-programma's omvatten Bring Your Own License to PaaS en Universal Credits, een flexibele inkoop- en consumptiemodel voor cloudservices. 

Met Universal Credits hebben klanten volgens Van Espelo één eenvoudig contract dat onbeperkte toegang biedt tot alle huidige en toekomstige Oracle PaaS- en IaaS-services, die Oracle Cloud en Oracle Cloud bij de klant omvatten. Klanten krijgen on-demand toegang tot alle services plus het voordeel van de lagere kosten van prepaid-services. Bovendien hebben ze de flexibiliteit om op basis van hun vereisten services over datacenters te upgraden, uit te breiden of te verplaatsen. Met Universal Credits krijgen klanten de mogelijkheid om de PaaS- of IaaS-services die zij gebruiken om te schakelen zonder Oracle te hoeven melden. Klanten profiteren ook van het gebruik van nieuwe services met hun bestaande set cloudcredits wanneer ze beschikbaar worden gemaakt.

Zorg

Van Espelo besloot zijn keynote met concrete cases die de voordelen van Oracle Cloud belichten waaronder van automaker Subaru en de Britse zorgdienstverlener NHS. Zo levert de Business Services Authority (NHSBSA), onderdeel van het Britse ministerie van volksgezondheid, bedrijfskritische diensten, de patiëntenzorg kunnen verbeteren door nieuwe efficiëntie te ontdekken sinds een Oracle Exadata in 2015 werd geïmplementeerd. Geoptimaliseerde processen hebben ook geholpen de NHSBSA in staat te stellen 581 miljoen Britse Pond aan besparingen te creëren voor de NHS om betere patiëntenzorg te verlenen. Met behulp van Oracle Exadata kan de NHS Business Services Authority (NHSBSA) gegevens verstrekken zodat de NHS en andere klanten, bijvoorbeeld Clinical Commissioning Groups (CCG's), beter geïnformeerde behandelbeslissingen voor patiënten kunnen nemen. 

Sinds de implementatie van de oplossing heeft het miljarden gegevenspunten kunnen combineren op recepten, geneesmiddelen, medische vrijstellingen, artsenrelaties en callcenterdiensten vanuit de hele organisatie en dit gebruikt om mogelijke nieuwe efficiëntie te onthullen, die allemaal de bredere gezondheidszorg mogelijk maken systeem om betere resultaten voor patiënten te bieden en flinke kosten te besparen door andere fraude terug te dringen, zo besluit Van Espelo.

Bekijk de Oracle Cloud Day video.

oracle-cloud-day-3.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Cloud