Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NETGEAR CEO Patrick Lo belicht business groei voor resellers (video)

NETGEAR CEO Patrick Lo was onlangs in Nederland waarbij hij tijdens een bijeenkomst in HAL4 in Rotterdam met resellers sprak over business kansen. Dat zijn onder andere het NETGEAR Insight beheer platform en ‘new technology’ zoals Orbi Pro mesh WiFi en Multi-Gigabyte networking oplossingen. Hiermee kunnen resellers waarde toevoegen aan klanten en de concurrentie aangaan met grote netwerkleveranciers, aldus Lo.

Volgens Lo is er op dit moment een transformatie in reseller businessmodellen met meer nadruk op leasing en wederkerende omzet. Daar speelt NETGEAR op in, onder andere met zijn nieuwe Insight beheerplatform en met nieuwe innovatieve producten.

Insight

NETGEAR Insight is  een nieuwe manier om NETGEAR wifi access points, switches en opslagapparaten in te stellen en te monitoren. Insight is volgens Patrick Lo een gebruiksvriendelijke app en manier om netwerken te beheren – zonder extra kosten. Met de Insight app kunnen meerdere apparaten kunnen beheerd. Hardware zoals switches, draadloze access points en netwerkopslag kunnen direct worden benaderd. Bovendien kan het vanaf elke plek: het enige dat nodig is, is een internetverbinding. De NETGEAR Insight app is gratis te downloaden via de Apple App Store en via Google Play en biedt één overzicht van alle apparaten, inclusief productinformatie en ondersteuning. Reselllers verdienen aan insight een terugkerende omzet met hardware (switches, wireless, storage) en software verkoop.

Mesh WiFi Orbi Pro

Patrick Lo noemt het nieuwe ‘mesh’ wifi-systeem Orbi Wifi Pro als een goed voorbeeld van waar NETGEAR wil staan in de markt. Dit is volgens Lo een ideaal wireless lan (wlan) product voor kleinzakelijke omgevingen en snel uit te rollen bij organisaties zoals horeca, sportscholen of bijvoorbeeld de lokale apotheek. Orbi is een typische small business oplossing en werkt out-of-the-box. Echt een oplossing waarmee een reseller een klant in het kleinbedrijf blij maakt.

Multi-Gigabit switch

Verder biedt NETGEAR multi-gigabit switches voor het MKB, voor het doorsnee kantoor in Nederland. De XS505M en XS508M hebben vier en acht 10 gigabit RJ45 ethernet-poorten, die kunnen terugvallen op 5, 2,5 en 1 gb/s. De GS110MX en GS110EMX zijn voorzien van 10 ethernet poorten, waarvan 2x gigabit en 2x 10-gigabit. De GS110MX is unmanaged en de GS110EMX beschikt over Smart Managed Plus-software. De MS510TX en MS510TXPP heben een mix aan poorten, aldus Lo.

Patrick Lo ziet ook goede groeikansen met de M4300 switch, die door NETGEAR zelf is ontwikkeld. Resellers die zich richten op de grotere zakelijke gebruikers hebben serieuze interesse in de M4300 als alternatief voor switches van andere zakelijke leveranciers. Zij kunnen de NETGEAR M4300 prima inzetten voor converged netwerken met functies die voor klanten essentieel zijn, denk bijvoorbeeld aan non-blocking, een hoge performance en het voorkomen van netwerk downtime.

Lo zegt tot slot dat het storage aanbod is gemoderniseerd zoals met de NETGEAR ReadyNAS 1U 12-bay High Density Rackmount Network Attached Storage (RR2312) voor het MKB. ReadyNAS 2312 is de eerste 12-bay NAS in 1U-vorm, wat het tot de kleinste oplossing met zoveel opslagruimte maakt. ReadyNAS 2312 is volgens NETGEAR ideaal voor backups, file serving, archiveren, cloudopslag en IP-gebaseerd surveillance-videobeheer en opnames. De ReadyNAS is eenvoudig in te stellen, te monitoren en te beheren via de nieuwe Insight-management app voor iOS- en Android-apparaten. De ReadyNAS versie 6.9.1 software is voorzien van softwarerijke functies, aldus Lo.

Terug naar video overzicht
Software