Redactie - 13 december 2017

Capgemini wordt innovatie- en technologiepartner Startupbootcamp

Capgemini wordt innovatie- en technologiepartner Startupbootcamp image

Capgemini is door Startupbootcamp verkozen tot innovatie- en technologiepartner voor hun programma FinTech & CyberSecurity in Amsterdam. De samenwerking versterkt het advies, de begeleiding en certificeringsprocessen voor startups en scaleups die zicht richten op financiële dienstverlening.

Startupbootcamp is een wereldwijd netwerk van industriegerichte acceleratorprogramma’s. Sinds de oprichting in 2010 in Amsterdam is het nu met 17 acceleratorprogramma’s actief in 11 steden. Startups krijgen via Startupbootcamp toegang tot begeleiders, partners en investeerders. Het programma FinTech & CyberSecurity werd in 2016 gelanceerd in Amsterdam en draait nu ook in New York, Mumbai, Singapore, Londen, Shanghai, Mexico en Kaapstad. Het wordt ondersteund door een netwerk van toonaangevende banken, financiële dienstverleners en InsurTech-partners, en heeft een uitgebreide wereldwijde mentor- en alumnigroep.

Opbouwen certificering voor scaleups
Elias Ghanem, hoofd FinTech bij Capgemini: “De samenwerking met Startupbootcamp bezorgt ons een plaats aan tafel met innovatieve FinTech en cybersecurity-bedrijven die het technologische landschap rondom financiële dienstverlening veranderen. Capgemini kan op die manier bijdragen aan de ontwikkelingen en de opkomende FinTech-community bijstaan met raad en advies.”

Startups krijgen in het programma gedurende één tot drie weken iemand toegewezen bij Capgemini die hen ondersteunt. Capgemini heeft twee medewerkers aangesteld die een dag per week op locatie aanwezig zijn. Daarnaast begeleiden innovatie-experts van Capgemini de startups en adviseren ze over bedrijfsprocessen, technologische overwegingen en marktgerichte strategieën. Tijdens de samenwerking werkt Capgemini ook aan een certificering voor scaleups – bedrijven met financiering en rendabele en innovatieve bedrijfsmodellen – aan de hand van een strikte en systematische reeks van metingen en criteria.

Betrokkenheid goed voor connecties
Volgens Jorge Sobrino Gomez, algemeen directeur Financial Services Continental Europe, is Capgemini’s betrokkenheid bij het programma ook goed voor de connectie met de sterkste en meest innovatieve bedrijven in FinTech en cybersecurity in continentaal Europa. Sobrino Gomez: “Via Startupbootcamp zitten we op de eerste rij naast startups en scaleups. Dat levert ons inzichten op die we kunnen inzetten in innovatie- en transformatiegesprekken met onze klanten. Omdat we ook deel uitmaken van het selectieproces kunnen we helpen de businessmodellen van de nieuwe FinTech-generatie krachtiger te maken. Door dagelijks contact met deze pioniers worden we een cruciaal onderdeel van het ecosysteem.”

Beoordelen op zakelijke samenwerking
Ook Startupbootcamp is blij met Capgemini aan boord als partner. Michael Dooijes, managing director van het programma FinTech & CyberSecurity: “We zijn erg enthousiast dat Capgemini startups vooral beoordeelt op basis van een mogelijke zakelijke samenwerking op het gebied van technologie, mensen en financiering. De startups werken in de meest spannende gebieden van FinTech, InsurTech en cybersecurity aan technologieën als Machine Learning/AI, Blockchain, (Behavorial) Biometrics en API’s. We hopen dat Capgemini hier ook zijn voordeel uit haalt.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!