Axians biedt managed dienst met Rubrik cloud data management

13-12-2017 | door: Witold Kepinski

Axians biedt managed dienst met Rubrik cloud data management

Axians, het ICT-merk van VINCI Energies, biedt klanten als eerste in Nederland een volledige managed dienst met de Rubrik cloud data management oplossing. Met Axians RaaS (Rubrik as a Service) speelt de organisatie in op de marktbehoefte naar dataprotectie in de cloud. Axians RaaS vormt een aanvulling op de standaard Rubrik oplossing, waarmee Axians eveneens haar klanten bedient.

De nieuwe managed dienst komt voort uit Back-up as a Service oplossingen in de markt, waarbij klanten ondanks een pay per use constructie zelf het beheer dienen uit te voeren. Denk hierbij aan het controleren van de back-ups, maar ook onderhoudswerkzaamheden. Axians Rubrik as a Service ontzorgt en ondersteunt organisaties hierin volledig. Van de initiële inrichting van de omgeving tot aan het volledige beheer, rapportages en patchmanagement. 

Cloud native oplossing met optimale dataprotectie

De (public) cloud oplossingen worden steeds verder geadopteerd bij eindgebruikers. Hierdoor ontstaan uitdagingen waarop de traditionele dataprotectie oplossingen niet meer - of niet volledig - kunnen inspringen. Met Rubrik, een cloud native oplossing, kan Axians organisaties optimaal bedienen binnen de ‘nieuwe werkelijkheid’ op het vlak van dataprotectie. Denk hierbij aan flexibiliteit met multi-cloud omgevingen en het inzetten van automation en orkestratie.

Volledige managed back-up en disaster recovery vanuit datacenter in Nederland

Met een volledig managed dienst gebaseerd op Rubrik helpt Axians organisaties (multi-cloud) data te beschermen. De Rubrik as a Service dienst is opgebouwd binnen de AxiansCloud, waarmee de zekerheid geboden wordt dat de data in een Nederlands datacenter ondergebracht is. In het geval van een calamiteit kunnen de virtuele servers zelfs live opgestart worden, waarmee de dienst naast back-up ook disaster recovery biedt.

“Datamanagement is één van de strategische focusgebieden van Axians” aldus Jeroen van Twuijver, Business Unit Manager bij Axians. “Wij zoeken altijd naar partners die werkelijk toegevoegde waarde kunnen bieden in onze datamanagement strategie. Rubrik is een innovatieve partner die daar perfect bij aansluit. Doordat wij met Rubrik een managed service hebben ontwikkeld kunnen wij naast grote organisaties ook de wat kleinere omgevingen optimaal bedienen. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Rubrik en ervan overtuigd dat wij met Rubrik onze klanten verder gaan helpen bij het managen van data in hybride omgevingen.”

"We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Axians en daarmee ons bereik in Nederland uit te kunnen breiden", zegt Roland Stritt, directeur van Channel Sales EMEA bij Rubrik. "Axians Rubrik as a Service helpt onze gezamenlijke klanten om eenvoudig gebruik te maken van het Cloud Data Management-platform van Rubrik en daarmee applicaties te mobiliseren, beveiligingsbeleid te automatiseren, applicatiedata op grote schaal te doorzoeken en te analyseren, te herstellen van Ransomware en meer.”

Terug naar nieuws overzicht
Security