Wouter Hoeffnagel - 14 december 2017

Gemalto wijst overnamebod van Atos af

Gemalto wijst het overnamebod van Atos van 4,3 miljard euro af. Het bedrijf noemt het bod te laag en stelt op eigen kracht beter gepositioneerd te zijn voor toekomstige groei.

Atos bracht op 28 november een bod uit op Atos en bracht dit deze week naar buiten. Het bedrijf wil door Atos over te nemen zijn positie op het gebied van cybersecurity, digitale technologieën en betalingen versterken.

Ondergewaardeerd

Gemalto wijst het overnamebod echter af. Het bedrijf stelt dat Atos het Gemalto significant onderwaardeert. Zo geeft het bedrijf aan dat het overnamebod 27,4% lager is dan de hoogste waarde van het aandeel Gemalto in de afgelopen twaalf maanden, terwijl het bod 3,5% hoger is dan de gemiddelde koers in het afgelopen jaar. Gemalto stelt dat Atos aandeelhouders hiermee tekort doet.

Daarnaast stelt Gemalto als onafhankelijk bedrijf beter gepositioneerd te zijn voor zowel toekomstige groei als het creëren van waarde voor zijn aandeelhouders. Daarnaast ziet het bedrijf te veel onzekerheden rond de overname, zoals onzekerheid over goedkeuring door overheden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!