Witold Kepinski - 18 december 2017

Apple iMac Pro is beschikbaar

Apple iMac Pro is beschikbaar image

Apple heeft de iMac Pro uitgebracht, een geheel nieuwe productlijn die is ontworpen voor professionele gebruikers die houden van het alles-in-één ontwerp van de iMac en die een werkstation nodig hebben met een hoge performance.

 Met Xeon-processors tot 18 kernen, tot 22 Teraflops grafische prestaties en een 27-inch Retina 5K-scherm is iMac Pro de snelste en krachtigste Mac ooit gemaakt, aldus Apple. iMac Pro levert  rekenkracht voor real-time 3D-weergave, VR, intensieve ontwikkelworkflows, fotografie met hoge megapixels, complexe simulaties, omvangrijke audioprojecten en realtime 4K- en 8K-videobewerking.

"IMac Pro combineert het ongelooflijke ontwerp van de iMac met de krachtigste workstationarchitectuur die we ooit hebben gebouwd", zegt John Ternus, Apple's vice-president Hardware Engineering. "IMac is de meest populaire desktop voor onze pro-gebruikers vanwege het geweldige display en het elegante ontwerp, dus hebben we het volledig opnieuw ontworpen om prestaties te leveren die veel verder gaan dan wat iedereen mogelijk in een all-in-one dacht."

iMac Pro ondersteunt ook maximaal 4 TB SSD en tot 128 GB ECC-geheugen, en met vier Thunderbolt 3-poorten, kunnen maximaal twee krachtige RAID-arrays en twee 5K-schermen tegelijkertijd worden aangesloten. Voor het eerst op een Mac biedt iMac Pro 10 Gb Ethernet voor tot 10 keer snellere netwerken.

Prijzen en beschikbaarheid 

iMac Pro is beschikbaar met een Apple-verkoopprijs van 5499 euro.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!