Witold Kepinski - 20 december 2017

Printer Hardware business EMEA blijft stabiel in derde kwartaal 2017

De verkoop van printer hardware in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) in het derde kwartaal 2017 bleef gelijk aan die in het voorgaande jaar. De verkoop daalde in alle categorieën behalve voor inkjet MFP's, volgens gegevens van CONTEXT, een Europese IT-marktanalysebedrijf. In Nederland steeg de verkoop met 5 procent.

"Het Midden-Oosten en Afrika (MEA) bleven beter presteren dan andere regio's, met een stijging van de leveringen per eenheid met + 22%, na een daling in de kwartaal vorig jaar ", zei Zivile Brazdziunaite, Imaging Market Analyst bij CONTEXT. "Er was een positieve prestatie in alle categorieën en de inruilniveaus van inkjet MFP's en laser-SFP's waren bijzonder hoog."

Verkoopniveaus van printerhardware in de VAE bleven stijgen en registreerden een groei van + 12% op jaarbasis, gereden mmet name door inkjet MFP's. De groei met dubbele cijfers in Saoedi-Arabië, Turkije en Zuid-Afrika was te danken aan bijzonder zwakke prestaties in het derde kwartaal van 2016. De sterke vraag naar multifunctionele inkjet- en laserapparatuur lag achter de + 25% stijging in Turkije.

Sell-in naar West-Europa (WE) is goed voor meer dan 65% van alle verzendingen van printerhardware naar EMEA en registreerde een jaar-op-jaar daling van -3% in Q3 2017 - na een stijging in het voorgaande kwartaal. Dalende inleveringsniveaus van laserhardware, met name laser-SFP's, waren goed voor het grootste deel hiervan, terwijl de eenheidverkoop van inkjet MFP met + 1% toenamen. De verkoopniveaus voor de meeste grote West-Europese- landen daalden, maar het VK bleef een stijging van 1% zien dankzij de MFK's van inkjetprinters. Duitsland boekte een daling van -8% na een sell-in-golf in het vorige kwartaal, terwijl de prestaties in Frankrijk vlak waren. Zendingen naar Spanje en Italië daalden respectievelijk met -10% en -14%, als gevolg van de zwakkere vraag na een sterke groei in Q3 2016.

De prestaties in Midden- en Oost-Europa (CEE) weerspiegelden die van WE. De -3% jaar-op-jaar daling werd gedreven door de dalende verkoop van laserhardware, terwijl de inruilniveaus van inkjet MFP's de registratiegroei met + 8% bleven verhogen. Verkoop aan Rusland is goed voor 45% van alle verzendingen van printerhardware-eenheden naar CEE en multifunctionele inkjet- en laserapparaten zorgden ervoor dat het in het derde kwartaal van 2017 opnieuw groeide met + 5% op jaarbasis . Shipments naar de meeste andere grote landen in de regio bleven achteruitgaan, voornamelijk als gevolg van verminderde verzendingen van lasertechnologie-apparaten. De sell-inniveaus naar Hongarije bleven echter stijgen, een stijging van + 4% ten opzichte van een jaar geleden vanwege de vraag naar inkjet MFP's.

Land verkoop daling/stijging:

Oostenrijk 40%

België -16%

Denemarken 8%

Finland 19%

Frankrijk 0%

Duitsland -8%

Griekenland -21%

IJsland 67%

Ierland 24%

Italië -14%

Luxemburg -12%

Nederland 5%

Noorwegen 4%

Portugal -6%

Spanje -10%

Zweden -7%

Zwitserland -1%

VK 1%

Polen -9%

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!