Redactie - 22 december 2017

SysDig introduceert een nieuwe loot: SysDig Secure

SysDig introduceert een nieuwe loot: SysDig Secure image

De start-up SysDig die gevestigd is in San Francisco met nevenvestigingen in Europe, is bezig met een verdere ontwikkeling van het productportfolio. SysDig Secure is een beveiligingsoplossing voor cotainers en microapplicaties die steeds vaker in enterprise omgevingen ingezet wordt. “Containers op basis van het kubernetes fundament vormen de volgende grote platformshift voor softwareontwikkelaars", vertelde de Italiaanse medeoprichter en CEO van Sysdig Loris Degioanni (foto) tijdens de recente ITPressTour

SysDig Container Vision (open source oplossing) en Container Cloud zijn inmiddels bekend als management en beheertool van containers die in de bedrijfsomgeving gebruikt worden. Misconfiguratie en storingen worden met deze software direct gevisualiseerd. De ontwikkeling van deze software was voor Loris Degioanni, die zijn sporen in de IT-industrie ruimschoots verdient verdiend heeft, een logisch vervolg op zijn eerdere activiteiten. Hij is de stuwende kracht achter WireShark en veroverde de markt met WinPcap, een logging tool voor IP-verkeer. Ook nu weer is een deel van het SysDig portfolio open source, maar met de nieuwe elementen komt er ook weer extra ruimte voor betaalde diensten.

Containers

Containers worden in het bedrijfsleven cruciaal, omdat zijn borg staan voor een geheel nieuwe manier van applicatie management. CI/CD (continuous intergration en continouos development) verdringen bestaande processen, waardoor bedrijven veel alerter kunnen reageren op veranderende marktwensen. Om zo’n proces in veilige banen te leiden is managementsoftware noodzakelijk, de oplossing van SysDig is daarop een antwoord.

Kubernetes

Containers op basis van het kubernetes-fundament vormen de volgende grote platformshift voor softwareontwikkelaars", vertelde Loris Degioanni. Zelfs de grote banken adopteren de technologie en behoren tot de beste klanten van SysDig. Het gaat hierbij wel om de buitenste schil van de bankapplicaties (zoals de support van consumer apps), het core banksysteem is uiteraard niet gemigreerd,

Security

Sysdig Secure is een real-time beveiligingsoplossing die voorziet in de beveiliging van de endpoints en combineert die met intrusion protectie/preventie binnen één en dezelfde gebruikers omgeving. De enkelvoudige, compleet geïntegreerde gebruikersoppervlakte, werkt samen met Sysdig Secure en Sysdig Monitor, dit alles als onderdeel van het Sysdig Container Intelligence Platform. Om dit alles mogelijk te maken draait een speciale agent van Sysdig naast de containers in het platform.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!