Redactie - 22 december 2017

Check Point verwacht veel van Infinity dat IT-security componenten integreert

Alleen met geïntegreerd beheer van point solutions houd je cybercriminelen buiten de deur, meent securityleverancier Check Point. Channel sales manager Bas van Kesteren verwacht dan ook veel van Infinity, het platform voor integraal beheer van IT-beveiligingsproducten. Een onboardingprogramma helpt de niet-specialistische kanaalpartners op weg.

“De kans op een hack is een stuk kleiner als je een geconsolideerd beveiligingsplatform gebruikt”, vertelt Van Kesteren. Volgens hem bestaat de markt echter nog voor een groot deel uit geïsoleerde beveiligingsoplossingen. “Bijvoorbeeld een oplossing voor URL filtering, eentje tegen onbekende malware, een derde die smartphones beschermt. Het wordt tijd dat al die technologieën met elkaar gaan praten.”

Infinity

Check Point Infinity werd eerder dit jaar geïntroduceerd. Met het platform krijgen organisaties een hogere graad van security, zegt de channel sales manager. En dat is volgens hem precies wat klanten willen. “De klant wordt wijzer over IT-beveiliging. Hij heeft zich er meestal al in verdiept en verwacht end-to-end bescherming, zodat bijvoorbeeld een beveiligingsissue met een smartphone direct bekend is in de firewall en op de overige devices van de organisatie.”

Van Kesteren: “In de markt is veel behoefte aan advies over geconsolideerde IT-beveiliging. Onder meer door de ophef over hacks en datalekken zitten veel organisaties met een ingewikkelde klantvraag. Het is aan onze partners om daarop een goed antwoord te hebben. Specialistische partners weten natuurlijk wel hoe ze dit moeten aanpakken. Maar Check Point heeft tegenwoordig ook breder georiënteerde partners zonder veel kennis van IT security. We bieden ze een speciaal onboardingprogramma.”

Onboarding

Het onboardingprogramma van Check Point is voornamelijk bedoeld voor kleinere partners met geen of minimale securitykennis. “Vroeger werd een specialist ingevlogen als een partner bepaalde securitykennis nodig had”, vertelt Van Kesteren. “Dat is nu wel anders. IT-beveiliging is echt mainstream geworden. En dus probeert iedereen zelf competenties op dat vlak te vergaren.”

De onboardingsessies beginnen bij het echte begin, zegt de channel sales manager. “We gaan niet direct smijten met de laatste features en technische details, zoals veel andere vendoren dat doen. We beginnen met uitleg van de basics in plaats van in te zoomen op de latest and greatest technology. Alleen zo kun je van niets iets maken.”

Inzicht

Van Kesteren vervolgt: “Pas nadat de basics zijn besproken, tonen we hoe het zit met Infinity en hoe de partners dit platform kunnen aanbieden bij hun klanten. Eerst moeten ze zelf inzien dat bijvoorbeeld de beveiliging van mobiele telefoons net zo belangrijk is als de beveiliging van laptops en servers. We adviseren de partners ook om te achterhalen wat er bij de klant speelt en welke impact IT security heeft.”

Ook kanaalpartners die al jarenlang losse beveiligingsoplossingen van Check Point verkopen, moeten zich snel in Infinity verdiepen, adviseert Van Kesteren. “Zij merken de wet van de remmende voorsprong. Ineens verschijnen allerlei nieuwe partijen die direct met het geconsolideerde securityplatform gaan werken.”

“Elke partner, specialist of niet, moet beseffen dat Check Point de enige leverancier is met een compleet securityportfolio”, besluit de channel sales manager. “We hebben een goede naam in de markt en beschikken over een robuust model dat veel partners aanspreekt. Infinity zal dat alleen maar verder verbeteren.”

Door: Diederik Toet

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!