Redactie - 27 december 2017

Waarom inkjet de printtechnologie van de toekomst is

In het laatste decennium hebben we grote stappen gezien op het gebied van technologie en innovatie. Technologie heeft onze levens en hoe we werken veranderd op manieren die we ons tien jaar geleden niet konden voorstellen. Als we nog verder terugkijken is onze huidige werkplek op veel manieren heel anders dan die van de generatie voor ons en de werkplek van de toekomst zal weer anders zijn. Maar er zijn technologieën die waardevol en duurzaam zijn gebleken, terwijl andere technologieën komen en gaan. Laten we inkjet als voorbeeld nemen: deze technologie is steeds verder verbeterd en relevant gebleven gedurende de laatste 65 jaar[1]. En momenteel ligt mijn focus op  het vergroten van het marktaandeel van inkjet in  de EMEA-markt voor zakelijk printen, die € 38 miljard waard is[2].

We staan aan het begin van een technologisch tijdperk waarin de toekomst van werk onzeker is. Er zijn veel theorieën over de werkplek van morgen; de ene nog dreigender dan de andere. Maar wat zeker is, is dat de technologie die we gebruiken 'business as usual' opnieuw definieert. In een tijdperk waarin technologie alom aanwezig is, zorgen de ontwikkelingen die we zien voor hogere verwachtingen op het gebied van productiviteit en efficiëntie en tegelijkertijd lagere kosten en minder impact op het milieu. Het is dus belangrijk dat we erop kunnen vertrouwen dat de technologie die we kiezen de klus kan klaren, maar ook dat we onszelf ontwikkelen en onze werkplekken een betere omgeving maken. Ik geloof dat inkjet zo'n technologie is.

Epson heeft € 400 miljoen geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten voor inkjet in Japen en andere markten en we hebben een toezegging gedaan om nog eens € 185 miljoen te investeren gedurende de komende drie jaar, met name om onze PrecisionCore-printkoptechnologie verder te ontwikkelen. Incrementele innovaties in inkjet hebben door de jaren heen al veel betekent voor de werkplek en de technologie is zo flexibel en aanpasbaar dat ook aan toekomstige eisen van de werkplek kan worden voldaan. Ik geloof niet dat bijvoorbeeld lasertechnologie hetzelfde uithoudingsvermogen heeft. Lasertechnologie zal op een dag in hetzelfde rijtje horen als VHS-recorders en typemachines. De technologie is bijna 30 jaar na inkjet geïntroduceerd en heeft geruime tijd gezorgd voor betere bedrijfsvoordelen op het gebied van kosten en snelheid, maar verliest inmiddels terrein.

Onderzoeksbureau IDC heeft aangegeven dat de zakelijke inkjetmarkt naar verwachting zal groeien met 10,2% (CAGR) in 2020[3] en naar verwachting zal inkjet verantwoordelijk zijn voor 34% van de totale zakelijke printermarkt in Europa in 2019[4], en de markt domineren. Epson ziet momenteel al een aanzienlijke groei van het marktaandeel binnen de zakelijke inkjetsector en in Europa heeft dit aandeel 40% bereikt in het eerste kwartaal van 2017[5]. De technologie zal standvastig blijven gezien de match met alle belangrijke drijfveren van bedrijven: hogere efficiëntie, productiviteit en kwaliteit, evenals lagere kosten en minder impact op het milieu.

Het is duidelijk dat inkjet de toekomst is van zakelijk printen en Epson staat volledig achter deze technologie. We verbeteren de technologie omdat we dezelfde ervaringen hebben als onze klanten. We ontwikkelen efficiënte, compacte en nauwkeurige technologieën met het doel een positief verschil te maken en uitdagingen op de werkplek aan te pakken. Of het nu gaat om visuele, draagbare, print- of robottechnologie, we blijven trouw aan onze lange geschiedenis van innovatief vakwerk, een onderdeel van ons DNA. We blijven de technologieën bieden die de mogelijkheden van de huidige en toekomstige werkplek verbeteren en we blijven onderdeel van de verandering van de manier waarop we zakendoen.

Door: Rob Clark, Senior Vice President ‎Epson Europe

[2] Geschatte totale zakelijke printermarkt EMEA, bron: IDC

[3] IDC, marktaandeel voor zakelijke inkjet West-Europa, 2015

[4] IDC, 2015

[5] IDC, kwartaal marktrapport, eerste kwartaal 2017

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!