Redactie - 26 december 2017

Hedvig consolideert primaire en secundaire storage in een SDN-omgeving

Geen enterprise markt staat zo onder druk als de storage markt. De vraag naar opslagcapaciteit groeit met ongekende snelheid, terwijl gelijktijdig de budgetten van CIO’s zwaar onder druk staan. Meer voor minder is de permanente vraag. Multi-cloud oplossingen zijn daarbij een interessante optie. Startup Hedvig, is inmiddels vijf jaar aan de weg aan het timmeren, en lijkt de zaak goed voor elkaar te hebben.

Dutch-IT channel sprak op het hoofdkwartier in Santa Clara (CA) met de CEO van Hedvig, Avinash Lakshman, ook bekend als de medeontwikkelaar van de Cassandra database en co-inventor van Amazon Dynamo.

Cloud

Avinash legt gelijk de vinger op de zere plek. Ook voor Hedvig is het een grote uitdaging om de ontwikkeling te concentreren op die elementen van het product die voor de klant de meeste betekenis hebben. Evident is dat klanten op zoek zijn naar gedistribueerde storage systemen met een flexibele scale-out strategie. Bedrijven kiezen steeds vaker voor een hybride aanpak met private cloud-oplossingen. Hedvig claimt dat het al multi-cloud aan kon bieden nog voordat het gemeengoed werd. Het bedrijf ondersteunt naast on-premises cloud-oplossingen alle drie de grote cloud-aanbieders (Amazon, Microsoft en Google). Dit alles om het primaire doel van reductie van OPEX- en CAPEX-kosten voor de klant te realiseren. Avinash Lakshman claimt deze met maximaal 60% te kunnen reduceren in vergelijking tot traditionele systemen.

API

Om aan de klantenwensen te voldoen is door Hedvig een zeer flexibele infrastructuur ontwikkeld met uniforme en schaalbare API’s, die borg staan voor de consolidatie van primaire en secundaire storage. Tal van protocollen, waaronder iSCSI voor blockmode, NFS en objectstorage (zoals S3) worden daarbij ondersteund. Om het succes van het bedrijf te onderstrepen, weet men te melden dat er zelfs een grote Franse bank is die compleet werkt op AWS via de Hedvig layer. BNP Paribas gebuikt de technologie in het kader van zijn transitie programma.

Hedvig 3.0

Het platform maakt gebruik van een X86 server cluster voor de software defined storage (SaaS). De server staat borg voor een simpel management en een constante beschikbaarheid door de cloud-services. Met de 3.0 update wordt capaciteits cache (Hedvig proxy) toegevoegd en is een extra beveiliging via 256 bits AES-versleuteling gegarandeerd in het flash geheugen. Dit geheel in lijn met de klantenwensen waar geritualiseerde workloads, containerised infrastructuur en veiligheid voorop staan. Dankzij de encryptie worden de risico’s voor randsomeware aanvallen en hacking flink gereduceerd. Het systeem wordt white labelled via de channel partners aangeboden. Zij kunnen dus maatwerk leveren.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!