Juniper Networks: Networking wordt slim en autonoom

Juniper Networks: Networking wordt slim en autonoom

28-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Juniper Networks: Networking wordt slim en autonoom

De netwerk business van switches, routers en software defined verandert in een rap tempo waarbij het beheer steeds meer complexer wordt. Onder andere door de groei van cloud, IoT, 5G, edge networking en analytics toepassingen. Deze ontwikkelingen vragen om een slim en autonoom werkend netwerk infrastructuur die beheerzaken minimaliseert en de toegangspunten exponentieel vergroot. Juniper Networks speelt hierop in met zijn Self-Driving Network aanbod.

Juniper Networks speelt in een ontwikkeling die wordt onderschreven door marktonderzoeksbureau IDC. Geavanceerde hulpmiddelen voor netwerkautomatisering zijn nodig voor operationele efficiëntie, de mogelijkheid om innovatieve diensten aan te bieden en de veiligheid te verbeteren. Menselijke fouten worden daardoor ook geminimaliseerd .Juniper Networks zegt daarop in te spelen met onder andere orkestratie, beveiliging en automatisering van netwerken (‘Self-Driving Network’), die geschikt zijn voor public en private cloud omgevingen.

Automation

Kireeti Kompella, cto van Juniper Networks, verwacht dat de complexiteit van netwerk architecturen toeneemt. Daarom biedt Juniper Networks een pallet van diensten voor het Self-Driving Network. Automatisering van netwerken is volgens de cto de oplossing om teveel complexiteit uit de weg te gaan. “Met automation en analytics kan je nieuwe platforms integreren, interoperabiliteit vergroten en een veilig netwerkecosysteem opzetten.”

Strategie

Kompella zegt dat netwerken met slimme software zoals virtualisatie en edge computing een hoge performance kunnen blijven leveren. Dat geldt voor telecomaanbieders service providers en bedrijven. Daarnaast levert het netwerk van de toekomst besparingen op. Dat wordt bewerkstelligd door nog meer automatisering, waarbij de infrastructuur een hoge beschikbaarheid biedt en data snel wordt verwerkt. IT-afdelingen-specialisten kunnen zich dan richten op cruciale zaken zoals het opzetten van een IoT strategie en groeiperspectieven van klanten.

Bot

Om netwerken verder te automatiseren introduceerde Juniper Networks onlangs Contrail PeerBot. Hiermee kan je volgens de netwerkleverancier het proces van onderling verbindende netwerken automatiseren om beleid en schaalbaarheid te vereenvoudigen. Klanten vinden het namelijk vaak het vaak moeilijk om een goede interconnectie tussen legacy-onderdelen en nieuwe generatie-architecturen tot stand te brengen. Contrail TestBot verifieert en markeert wijzigingen binnen netwerken naarmate toepassingen en hulpprogramma's worden toegevoegd, in overeenstemming met de DevOps-logica. AppFormix HealthBot zorgt op basis van machine learning voor het uitvoeren van analytische functies op de gezondheidsstatus van het netwerk. De Juniper Extension Toolkit (JET) breidt het beheer van het API-raamwerk (Application Programming Interface) uit om de programmeerbaarheid van routers en toegangspunten tot het netwerk te vergroten.

Security

Lee Fisher, security specialist bij Juniper Networks EMEA, zegt dat het Self Driving Network zorgt voor een krachtig security omdat het automatisch gevaren en gaten vindt en aanvallen in realtime kan tegengaan of voorkomen. Om weken op zoek te gaan naar mogelijke datalekken is onaanvaardbaar, het moet snel worden opgelost.

Icelandair

Juniper neemt klanten meer op reis naar nieuwe netwerkomgeving met een klantcentrische en agile benadering, aldus Marcus Jewell , senior vice-president en algemeen directeur van Juniper Networks EMEA. "Het is de richting waarin de markt beweegt, waarbij het netwerk hoge prestaties en gegevensbescherming garandeert". 

De klanten migreren dan van een traditioneel naar cloud-gebaseerd netwerk waarbij voordelen worden aangetoond zoals het wegnemen van complexiteit en business outcomes. Klanten die voor Juniper Networks kiezen zijn Pico trading en vliegtuigmaatschappij Icelandair. Pico heeft oplossingen geïmplementeerd om de infrastructuur die digitale financiële diensten levert aan 300 klanten tussen banken, fondsen en beurzen te verbeteren. Icelandair maakt zijn digitale transformatie met Juniper Networks mogelijk met de ontwikkeling van IoT-toepassingen op het gebied van voorspellend onderhoud en tracking.

Multi-Cloud

Juniper Networks partners veranderen mee door meer systeem integrators te worden met branche-specifieke kennis. Dit wordt beaamt door Ingo Kierse, ceo van het Duitse Xantaro dat steeds branche specifieke oplossingen van Juniper Networks levert, onder andere door IoT en hybride, multicloud, secure en operate oplossingen. Gartner heeft voorspeld dat tussen eind 2016 en 2020 het gebruik van de Command-Line-interface met operationele datacenternetwerken met 85% zal afnemen, in het voordeel van automatiseringskaders en API's. Juniper helpt klanten de zakelijke voordelen van deze ontwikkeling vandaag te realiseren, aldus de Xantaro ceo.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud