Redactie - 02 januari 2018

Wie wordt MKB Vendor of the Year van 2017?

Wie wordt MKB Vendor of the Year van 2017? image

Vijf genomineerde ICT-leveranciers met een sterke focus op eindklanten in het MKB strijden tot 18 januari om de Dutch IT-channel Award voor 'MKB Vendor of the Year 2017'. Hieronder korte introducties, in alfabetische volgorde.

Axis Communications dankt zijn nominatie onder meer aan de AXIS Companion Line, een oplossing die volgens de Zweedse leverancier van beveiligingssystemen perfect aansluit bij de basale beveiligingsbehoefte van de gemiddelde MKB-ondernemer. AXIS, in Nederland gevestigd in Capelle aan den IJssel, investeert bovendien veel in een betrouwbaar partnerkanaal, waardoor eindklanten in het MKB altijd een beroep kunnen doen op geselecteerde installateurs met voldoende kennis van AXIS-producten en installatietechnieken. Ook de monitoring software AXIS Camera Station is ideaal voor MKB'ers als scholen, winkels en hotels, omdat die het beheer van camerasystemen eenvoudiger en surveillances efficiënter maakt.

Datto is een Amerikaanse leverancier van disaster recoveryproducten, die onlangs een Benelux-kantoor opende in Amsterdam. De producten hebben een kern van hybrid cloud en zijn erg geschikt voor MKB-ondernemers die gruwen van 'downtime'. Met het eigen platform Total Data Protection – dat gegevens altijd, overal en op elk apparaat beschikbaar maakt – wil Datto de meest flexibele, duurzame en betrouwbare leverancier van disaster recoveryproducten in het ICT-kanaal zijn. Om het MKB altijd de beste service te garanderen, levert Datto uitsluitend via geautoriseerde IT Solutions Providers en Managed Service Providers (MSPs).

Ook HP Nederland past in een rijtje vendoren die gespecialiseerd producten, oplossingen en diensten leveren voor het MKB. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf, kantoor houdend aan de Startbaan in Amstelveen, wil betrouwbare en betaalbare technologieën ontwikkelen waarmee MKB'ers gemakkelijker zaken doen. Voorbeelden zijn HP's Device-as-a-Service strategie en het PageWide portfolio, waarmee MKB'er hun printkosten aanzienlijk verlagen. HP Nederland noemt zichzelf 'een entrepreneur die de afgelopen anderhalf jaar qua cultuur en aanpak nog dichter bij het MKB is komen te staan'. Het dichte partnernetwerk van HP zorgt bovendien voor de juiste service en ondersteuning van MKB-klanten.

Het MKB-portfolio van Lenovo onderscheidt zich vooral in de breedte. Met de mobiele telefoons, pc's, desktops, workstations en servers van Lenovo maakt het MKB een duidelijk verschil, vindt de Chinese hardwareproducent met een Nederlandse vestiging in Amsterdam-Zuidoost. Lenovo is een wereldwijd vertrouwd merk met een schat aan knowhow. De producten van Lenovo zijn gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden en de leverancier beschikt over een uitgebreid supportnetwerk van gespecialiseerde partners. De geschiedenis van Lenovo zit vol innovatie; voorlopers IBM en Motorola ontwikkelden respectievelijk de eerste pc (1981) en de eerste mobiele telefoon (1983).

Tot slot NETGEAR, de fabrikant die ideeën omzet in innovatieve netwerkproducten. Het Amerikaanse bedrijf, in Nederland gevestigd in Gouda, wil producten maken die mensen met elkaar verbinden, die kleine tot middelgrote bedrijven voorzien van krachtige oplossingen en die – simpel maar ambitieus gesteld – 'ons leven verbeteren'. NETGEAR gebruikt dezelfde technologie als datacenters en grote bedrijven, maar maakt die beschikbaar en betaalbaar voor het MKB. De vaste en draadloze netwerkoplossingen van NETGEAR blinken bijvoorbeeld uit in functionaliteit en gebruiksgemak, en met Orbi Pro heeft NETGEAR een eenvoudige, maar niettemin razendsnelle en betrouwbare wifi-oplossing voor het MKB.

www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!