Redactie - 03 januari 2018

Wie wordt Storage Innovator of the Year van 2017?

Wie wordt Storage Innovator of the Year van 2017? image

De Dutch IT-channel Awards hebben speciale categorieën voor vendoren die dit jaar op een specifiek terrein innovatief zijn geweest. Een van de awards is voor de beste 'storage innovator'. Vijf bedrijven zijn genomineerd: Cloudian, Dell EMC, HPE, NetApp en Pure Storage.

Cloudian uit Californië, opgericht in 2011, produceert data storagesystemen voor enterprises. De Amerikanen, ook gevestigd in Tokio en Beijing, maakten furore met onder meer de Cloudian HyperStore, een software defined oplossing waarmee serviceproviders en grote ondernemingen betrouwbare, betaalbare, schaalbare en hybride oplossingen voor cloudopslag kunnen ontwikkelen. Door zich volledig te focussen op object storage wil Cloudian dé partij zijn voor dataopslag in hybride cloudomgevingen. Het bedrijf is ambitieus en wil efficiënte data-opslag combineren met eenvoudige doorzoekbaarheid, geavanceerde beveiliging door middel van encryptie, 24/7 beschikbaarheid en meer dan 99,99 procent 'data durability'.

Dell EMC was in oktober 2017 de onbetwiste leider in het Gartner Magic Quadrant voor distributed file systems en object storage. De Amerikaanse leverancier, in Nederland gevestigd in Nieuwegein en de winnaar van vorig jaar, liet daarmee geduchte concurrenten als IBM en Scality achter zich als het om storage gaat. Ondanks een stevige concurrentie van partijen als NetApp en Pure Storage wist Dell EMC vooral met hyperconverged en all-flash storage flink te groeien in 2017. Dell EMC heeft als belangrijke doelstelling om channelpartners een gecombineerd portfolio te laten aanbieden: van clients en servers tot storage, virtualisatie en network security.

Het Amerikaanse Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft met Nimble, 3PAR en SimpliVity naar eigen zeggen 'het meest aantrekkelijke aanbod op het gebied van disruptieve en/of innovatieve data-oplossingen' in huis. HPE, al meerdere kwartalen op rij marktleider op het gebied van externe storage, levert bovendien predictive flash storage met het unieke en innovatieve platform InfoSight Predictive Analytics. Het technologiebedrijf noemt zichzelf 'de meest disruptieve en innovatieve leverancier van data-oplossingen in de huidige en toekomstige markt'. Geen andere leverancier laat zoveel innovatie zien, vinden ze ook in de Nederlandse vestiging van HPE in Amstelveen.

NetApp levert software, systemen en services waarmee klanten data beheren en opslaan, zowel on-premise als in de cloud. De multinational uit Californië, in Nederland gehuisvest in Schiphol-Rijk, is momenteel de grootste onafhankelijke storageleverancier ter wereld en groeit vooral in de hybride cloud, onder andere met de all-flash technologie van het overgenomen SolidFire. Het 25-jarige NetApp investeert veel in een partnerecosysteem met vooral serviceproviders. Leidend is het partnerprogramma 'Fueled by NetApp'. Een bekende partner is Data Comfort, de internetprovider uit Nieuwegein die het nieuws haalde door een next generation hostingplatform te bouwen dat volledig draait op NetApp SolidFire.

Pure Storage: what's in the name en hoe gespecialiseerd kun je zijn? Pure Storage levert data flash storage, komt uit Californië, heeft een Benelux-vestiging in Amsterdam, is beursgenoteerd en boekt een jaaromzet van één miljard dollar. Het bedrijf noemt zichzelf 'de snelst groeiende leverancier van IT-systemen ooit'. Verklaring: de eenvoud van de oplossingen, de cloudgebaseerde storage en de gelaagdheid van de technologie. Bovendien hoeven klanten nooit meer te migreren. Pure Storage levert namelijk flexibele en toekomstvaste IT-omgevingen, omdat het eigen upgrademodel Evergreen de flash-opslagsystemen telkens voorziet van de nieuwste technologie en probleemloos laat groeien in capaciteit.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!