Redactie - 03 januari 2018

Wie wordt Security Innovator of the Year van 2017?

Wie wordt Security Innovator of the Year van 2017? image

IT-security is een kwestie van voortdurend innoveren; dat doen kwaadwillenden op het internet tenslotte ook. Anders dan vorig jaar, toen Kaspersky Lab de award voor 'Security Vendor of the Year' won, hebben de Dutch IT-channel Awards dit jaar een speciale categorie voor 'Security Innovator of the Year'. Hieronder korte introducties van vijf genomineerden.

Cisco Systems zegt met Encrypted Traffic Analytics (ETA) een gedegen antwoord te hebben gevonden op beveiligingsproblemen die tot dusver onoplosbaar leken. ETA maakt gebruik van Cisco's Talos cyber-intelligence en kan zelfs in versleuteld verkeer aanvalssignaturen herkennen. Veel van die patronen zijn bekend bij Cisco, doordat het meeste mondiale internetverkeer over de netwerken van Cisco loopt en de fabrikant als gevolg grote hoeveelheden data kan verzamelen en analyseren. De wereldwijd marktleider op het gebied van IT en netwerken, in Nederland neergestreken in Amsterdam-Zuidoost, verbetert met ETA de beveiliging van computernetwerken, terwijl de privacy van gebruikers gewaarborgd blijft.

ESET is een IT-beveiligingsbedrijf dat nu eens niet afkomstig is uit Amerika, Rusland of Israël, maar uit Slowakije. ESET Nederland is gevestigd in Sliedrecht. Het bedrijf levert producten op het gebied van antivirus, endpoint security en encryptie. ESET dankt zijn nominatie voor deze award aan verschillende enthousiastelingen in het Nederlandse ICT-kanaal, die de leverancier prijzen omdat die 'steeds voorop loopt in de markt met beveiligingsupdates' en 'goede, slimme en innovatieve ICT-beveiligingsoplossingen levert'. ESET wordt beschouwd als 'vakkundig en behulpzaam' en als 'een leuk en jong team met korte lijnen, dat flink aan de weg timmert'.

Kahuna uit Amersfoort is genomineerd vanwege zijn sterke propositie in managed cybersecurity. Het Nederlandse bedrijf groeide uit tot een belangrijke managed security advisor en helpt klanten om zowel strategisch, tactisch als operationeel de strijd aan te gaan met cybercrime. Een belangrijke pijler in de dienstverlening vormen de Kahuna Managed Security Services: vanuit twee gecertificeerde SOC’s monitoren specialisten van Kahuna dag en nacht systemen, netwerken en data om in te grijpen 'voordat dat écht nodig is'. De speciale 'Kahuna Security Officer-as-a-Service' helpt organisaties om op tactisch en strategisch niveau de juiste beslissingen te nemen over hun cybersecurity.

Kaspersky Lab komt in aanmerking voor deze award vanwege de aanpak 'HuMachine Intelligence' die de Russische leverancier van beveiligingsoplossingen in 2017 introduceerde. Door machine learning, big data en menselijke kennis te combineren, ontstaat een uniforme aanpak tegen huidige, maar ook toekomstige cyberdreigingen van een geheel nieuwe generatie. De leverancier, in Nederland gevestigd in Utrecht, vermeldt met trots dat verschillende innovatieve oplossingen op basis van Humachine Intelligence die het afgelopen jaar in de Benelux zijn gelanceerd, aan kop gaan in onafhankelijke tests. Kaspersky levert niet alleen hoogwaardige beveiligingsproducten, maar werkt bovendien succesvol samen met zowel lokale als internationale autoriteiten.

Sophos is leider in het Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Security en UTM, en kijkt daar zelf niet van op. Immers, de IT-securityoplossingen van Sophos zijn eenvoudig uit te rollen en te beheren. Maar ook de ingebouwde rapportages en standaard gedetailleerde beveiligingsrapporten in de producten van deze leverancier rechtvaardigen de ranking. Bovendien is Sophos een partij die constant innoveert. 'Wij verbeteren onze technologie voortdurend en hebben een uitstekende roadmap', aldus Sophos. De overname van softwarebedrijf Invincea in 2017 maakte het mogelijk om deep-learning als nieuwe functionaliteit toe te voegen aan de 'Security Heartbeat' van de Engelse aanbieder.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!