Witold Kepinski - 02 januari 2018

Gartner: IBM, Splunk, LogRythm en McAfee leiden SIEM markt

Gartner: IBM, Splunk, LogRythm en McAfee leiden SIEM markt image

IBM, Splunk, LogRythm en McAfee leiden SIEM markt. Dit meldt onderzoeksbureau Gartner in het onderzoeksrapport ‘Magic Quadrant for Security Information and Event Management’ 2017. Uitdagers zijn Micro Focus (ArcSight) en Dell Technologies (RSA). Visionaries zijn Rapid7, Exabeam en Securonix. Daarna volgen een tiental niche spelers.

Volgens Gartner bestaat het kwadrant voor SIEM-Leiders uit leveranciers die producten leveren, die een sterke, functionele match vormen met de huidige marktbehoeften, het meest succesvol zijn gebleken in het opbouwen van hun bestaande klantenbestand en inkomstenstroom binnen de SIEM-markt, en een relatief hoge continuïteitscore hebben (dankzij SIEM-omzet of SIEM-omzet in combinatie met inkomsten uit andere bronnen).

Daarnaast tonen Leiders ook superieure visie en uitvoerend vermogen op het gebied van opkomende of anderszins toekomstige behoeften. Ze hebben een relatief groot marktaandeel en/of grote inkomstengroei en ontvangen positieve klantenfeedback op de effectiviteit van hun SIEM-oplossingen en gerelateerde service en ondersteuning.

Bekijk hier het Gartner Magic Quadrant for Security Information and Event Management 2017. 

Gartner_MQ security Information and Event Management.jpg

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!