Witold Kepinski - 04 januari 2018

Apple koopt buddybuild mobiel iteratie platform

Apple neemt voor een onbekend bedrag de Canadese mobiele iteratie en development specialist buddybuild over. buddybuild werd in 2015 opgericht door voormalig Amazon medewerkers Dennis Pilarinos en Christopher Stott. startbuddybuild blijft actief in zijn standplaats Vancouver.

buddybuild biedt een een mobiel iteratieplatform dat zich richt op het bouwen van integratie- en foutopsporingstools voor iOS-ontwikkelaars. "We zijn verheugd om te delen dat het buddybuild-team bij de Xcode-engineeringgroep van Apple is gekomen om geweldige ontwikkelaarstools voor de hele iOS-community te bouwen", zo meldt buddybuild in een verklaring op zijn website. "De buddybuild-service blijft beschikbaar voor bestaande klanten om iOS-apps te bouwen, testen en verzenden naar testers via buddybuild.com", zo meldt het overgenomen bedrijf.

Overnames

Apple neemt zo nu en dan een bedrijf over. In december verwierf het de app Shazam voor muziekherkenning voor 400 miljoen dollar. Eerder werd Vrvana, een startup uit Montreal, Canada, die de Totem-headset maakt, voor ongeveer 30 miljoen dollar gekocht. Ook werd InVisage gekocht. InVisage ontwikkelt oplossingen voor het verbeteren van imaging-mogelijkheden op apparaten met beperkte ruimte, zoals smartphones.

Xcode

Apple stimuleert graag zijn Xcode gebruik. In 2014 heeft Apple TestFlight gekocht, waarmee gebruikers werden verplicht Xcode te gebruiken om van de dienst te gebruiken.

Er zijn nu geruchten dat Apple interesse heeft in Netflix in plaats dat het zelf een video-abonnementen dienst lanceert. Deze markt groeit, waarbij Amazon zich ook nu wil laten gelden met zijn Prime dienst, waaronder in Nederland.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!