Wouter Hoeffnagel - 05 januari 2018

'CEO van Intel verkocht Intel aandelen nadat waarschuwing over beveiligingslek'

Brian Krzanich, CEO van Intel, heeft eind november voor 24 miljoen dollar aan aandelen in Intel verkocht. De verkoop vond plaats nadat Intel door Google op de hoogte was gesteld van het ernstige beveiligingslek in Intel processors. Intel ontkent dat de verkoop iets te maken heeft met het lek.

Dit meldt Business Insider. Intel stelt dat de verkoop onderdeel is van een geplande desinvestering. Business Insider wijst er echter op dat dit plan door Krzanich in oktober is aangekondigd, terwijl het bedrijf in juni al door Google op de hoogte is gesteld van het beveiligingslek. Het lek was ten tijde van de verkoop echter nog niet openbaar gemaakt.

In totaal heeft Krzanich 889.000 aandelen in Intel verkocht, wat neerkomt op 78% van het totaal aantal aandelen waarover deze CEO beschikt. Als CEO is Krzanich verplicht 250.000 aandelen in Intel te hebben. Business Insider heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een reactie gevraagd. De SEC wil echter niet zeggen of het de verkoop van de aandelen onderzoekt.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!