Witold Kepinski - 06 januari 2018

UMC ziekenhuizen gunnen vaste en mobiele telefoniediensten aan VodafoneZiggo

De Nederlandse universitair medische centra (umc’s) hebben voor het eerst met z’n achten tegelijk de vaste- en mobiele telefonie aanbesteed en dit is nu gegund aan VodafoneZiggo. Dit melden Jan Schultinga (projectleider namens de NFU-inkoopsamenwerking), Marc Roozen (manager infrastructuur en support bij het Radboudumc) en John van Vianen (directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo).

Het contract zal een looptijd hebben van vier jaar en omvat aansluiting op het publieke netwerk, abonnementen voor spraak, berichtendiensten, data en de bijbehorende services. Schaalvoordeel levert de umc's niet alleen een kostenreductie op, maar tevens een sterke functionaliteit, die voorbereid is op de toekomst en te realiseren is met een minimaal aantal migraties.

Zodra het contract getekend is wordt VodafoneZiggo de leverancier van vaste- en mobiele telefonie van het Academisch Medisch Centrum en VUmc in Amsterdam, Erasmus MC in Rotterdam, LUMC in Leiden, UMC Utrecht in Utrecht, Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ in Maastricht en het UMCG in Groningen.

De umc’s werken samen in de NFU-inkoopsamenwerking. In verschillende samenstellingen zijn er eerder aanbestedingen geweest van vaste- of mobiele telefonie. Door samen op te trekken zijn nu alle gestelde doelen gehaald: geïntegreerde vaste- en mobiele telefonie inclusief indoordekking en daardoor een sterke functionaliteit, die tijdens calamiteiten goede oplossingen biedt voor bereikbaarheid en voorbereid is op de toekomst door inzet op 5G en ‘ internet of things’ technologie. Vijf van de acht umc’s hoeven niet te migreren naar de gegunde provider, twee alleen voor het mobiele telefoonverkeer, een umc voor beide vormen.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!