Witold Kepinski - 07 januari 2018

Las Vegas maakt zich op voor CES 2018

Las Vegas maakt zich op voor CES 2018 image

Las Vegas maakt zich op voor CES 2018, het event voor toekomstige technologieën. De technologietrends die worden getoond zijn breed; van virtuele en augmented reality tot gezondheidszorg, smart home, kunstmatige intelligentie, robotica, e-sports en 3D-printen, helemaal tot slimme steden.

Zelfrijdende auto's zullen dit jaar naar verwachting nog meer ruimte innemen dan in voorgaande jaren. Zo bieden de technologieleveranciers Aptiv en Lyft voor het eerst een ride-on-service met autonoom rijdende voertuigen. CES-bezoekers kunnen met de busloze shuttles naar meer dan 20 bestemmingen worden gebracht.

Automotive

In de afgelopen 50 jaar is CES uitgebreid van producten voor consumentenelektronica naar een groot aantal gebieden, van gaming, virtuele en augmented reality tot gezondheidszorg, smart home, kunstmatige intelligentie, robotica, e-sports en 3D-printen naar slimme steden. Omdat het onderwerp connectiviteit en toekomstige technologieën ook de autobranche heeft bereikt, stellen autofabrikanten zich meer en meer voor op de CES om nieuwe technische hoogtepunten te laten zien.

De CES vindt plaats van 9 tot 12 januari 2018. Hoofdlocatie is het Sands Expo & Convention Center in het Venetian en Palazzo hotelcomplex. Ondertussen strekt de beurs zich uit naar verschillende locaties in de stad. Veel fabrikanten gebruiken ook de andere grote hotels van Las Vegas voor presentaties en klantbesprekingen.

De CES heeft meer dan 180.000 bezoekers en meer dan 4.000 exposanten.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!